Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Túlélni Irakot

R. Szabó Zsusza | archív | 2014.06.17. |
könyvajánló
Túlélni Irakot
Kegyetlenül őszinte regény egy amerikai katona szemszögéből. Kevin Powers megjárta és csodával határos módon túlélte Irakot, regényben pedig kendőzetlenül megírta az ott tapasztalt értelmetlen pusztításokat és lélekölő harcokat. Heroizálás, misztifikálás nélkül, ám döbbenetesen tiszta lírai nyelven szól a megélt kegyetlenségekről.

A Sivatagi madarak című regénye egy pokoli, lélekdaráló, kegyelmet nem ismerő, eltorzult világba vezet, ahol senkit nem menthetünk fel tettei alól. Kevin Powers 2004-2005 között az USA hadseregének kötelékében Irakban szolgált, véres bevetéseken vett részt. Története őszinte és igaz. A huszonéves Bartle és a tizennyolc éves Murphy között barátság és szövetség alakul ki, megfogadják, hogy vigyáznak egymásra ebben az őrületben. Ám a valóság felülírja a vágyakat, az öldöklésben a test, a lélek és az agy is torzul. Bartle az őrület határán táncolva éli túl Irakot, miközben társa kegyetlen halált hal. A végzet módja, a holttest sorsa azonban az iraki küldetés után is kísérti a fiút.
A Sivatagi madarak megcsonkított holttestek, értelmetlen golyózáporok örvényébe taszítja a hírekből nem ismert tényekre kíváncsi olvasót.

Kevin Powers: Sivatagi madarak, Athenaeum Kiadó, 2013

Átlag: 5