Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új kiállításokkal nyitnak a balatonfüredi múzeumok

forrás: mti | 2012.03.08. |
Új kiállításokkal nyitnak a balatonfüredi múzeumok
Új kiállításokkal nyitnak a balatonfüredi múzeumok a téli két hónapos szünet után - tájékoztatta az MTI-t Dallos Krisztina, a Füredkult ügyvezető igazgatója.

Elmondta: a Vaszary-villa, a Városi Múzeum és a Jókai Mór Emlékház karbantartás és a kiállítások építése, bontása miatt volt zárva, március 15-től azonban a régi nyitva tartás szerint, csütörtöktől vasárnapig reggel tíztől este hatig látogathatóak.
    Az igazgató kiemelte: a három intézményben a klasszikus kiállítások mellett idén nagyobb teret adnak a kortárs művészeteknek, a tárlatok pedig mind kulturális együttműködés eredményeképpen születtek.
    Március 15-én megnyitja kapuit a Jókai Mór Emlékház, amely bepillantást enged a Jókai család füredi mindennapjaiba, felidézi társasági életük hangulatát.
    A Városi Múzeum állandó kiállítása mellett március 15-től Nautica címmel a fiumei Tengerészeti Akadémia történetét bemutató időszakos tárlat nyílik.
    A Vaszary-villában meghosszabbították Zoób Kati kiállítását április 22-ig. A látványos tárlat a divattervező 150 évet felölelő csipkekollekcióból készült ruhakreációit mutatja be. A csavart, tekert, összetűzött, az egykori csipkékből alkotott új kreációk mögött pedig a modern magyar írók (Krúdytól Kosztolányin át egészen Esterházy Péterig) a nőkről, az ágyról vagy éppen a szerelemről írt szövegdarabkái olvashatók.
    A Vaszary-villában nyílik meg a Sándor Antal kortárs egyházi művészetét bemutató tárlat, amely április 29-ig látható.
    A Balatonfüred-Opatija kulturális együttműködés jegyében készült a március 15-én megnyíló, Fürdőre kell menni című kiállítás, amely a magyarok abbáziai nyaralásainak állít emléket.
    Fiumei emlékek magyar vonatkozásban címmel Skultéty Csaba magángyűjtő dokumentumait, tárgyait állítják ki a Vaszary-villában a budapesti Balassi Intézet együttműködésével március 15-től május 20-ig. Fiume három, a magyarokhoz kapcsolódó történelmi korszakát mutatják be a villa B épületének második emeletén. A kiállítótérben korabeli térképek, dokumentumok, könyvek, metszetek, a gyarmatáru-kereskedelem darabjai idézik meg először az 1766-tól kezdődő korszakot, amikor Mária Terézia Magyarországnak adományozta az adriai várost.
    Március 15-től a villa Széchenyi Terme Tóth István fotóművész személyes hangvételű portréfotóinak ad helyet május 6-ig.

Még nincs értékelve