Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Varázslatos természet

Benkő Péter | Szikra Edit | 2010.09.03. |
Varázslatos természet
A fenti címmel nyílik szeptember 7-én, kedden, 17 órakor a Jászberényi Városi Könyvtár és Információs Központ kamaratermében kolléganőnk, Szikra Edit természetfotós legújabb kiállítása. A tárlatot Velkeiné Pócz Ilona művésztanár nyitja meg. Közreműködik Horváth József gitáron, Muhari Máté verssel. A kiállítás a hónap végéig tekinthető meg. Szikra Edit a természet szerelmese. Már több mint húsz esztendeje foglalkozik fotózással, kezdetben, amatőr szinten, még fix fókuszú, automata géppel járta a környéket, majd váltott. Hogy miért, azt már ő maga meséli el.
– Nem igazán voltam elégedett a képek minőségével. Ez volt az oka annak, hogy fotózást kezdtem tanulni Czeglédi Ferenc fotóművésznél. Megvettem első profi gépemet, a Canon EOS 300 analóg, tükörreflexes gépet. A Vizuál Kommunikáció Kft. fotográfiai alkotócsoportjának tagjaként lehetőséget kaptam arra, hogy a budai várban, a Magyar Kultúra Alapítvány galériájában kiállíthassam képeimet, melyek közül az egyik megjelent a Fotómozaik című lapban is.
Presztízs Magazin
Ma már digitális géppel készítem a képeimet, Canon EOS 400D-re váltottam. Leginkább természetfotósnak vallom magamat, a természet szépsége mindig lenyűgöz. Mindent fotózok, ami szép, főleg a hangulatképeket kedvelem. A napsütötte tájon kívül a vihar, a köd, a hó is kedvelt témáim közé tartozik. Szeretem visszaadni a mozgást, a lendületet, ezért szívesen fotózok mindent, ami mozog. Foglalkoztat a makrovilág, órákat töltök azzal, hogy egy vízcseppet, egy hópelyhet, vagy akár egy levél erezetét lencsevégre kapjam. A több mint tízezer képem között találhatók tájképek, erdőrészletek, vízparti képek, vízesések, több naplemente, városképek, épületfotók, virágok, fák, gyümölcsök, állatok, emberek, és még sorolhatnám. Néhány elmosódott kép különleges formája miatt érdemes arra, hogy kiemelt helyen kezeljem. Ma már szándékosan készítek bemozdult képeket, hiszen a rajtuk található színvilág és forma különös szépségével szemet gyönyörködtető látvány. Szeretek egyedi dolgokat alkotni, ezek a képek méltán hirdetik, hogy ők az én alkotásaim. Januárban a képeimből rendezett kiállítás megtekinthető a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium Iskolagalériájában. Természetgyógyászként és spirituális gondolkodóként is fontos szerepet játszik életemben a természet, a hétköznapokban is a Föld, a természet gyógyítására, megóvására törekszem. Bízom abban, hogy képeimmel, munkámmal példát tudok mutatni a környezetemben élő embereknek. Kérem, nézzék meg képeimet, csodáljuk meg együtt a teremtett világ szépségeit!
 
Átlag: 5