Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Warren Buffett 63 amerikai újság tulajdonosa lesz

forrás: mti | 2012.05.18. |
Warren Buffett 63 amerikai újság tulajdonosa lesz
Warren Buffett befektető vállalata, a Berkshire Hathaway csütörtökön bejelentette, hogy 142 millió dollárért többségi részvényes lesz a richmondi székhelyű Media Generalban.

Ezzel együtt Buffett országszerte összesen  63 újságot - köztük 25 napilapot - fog birtokolni, és az Egyesült Államok egyik legnagyobb kiadója lesz.
       A Berkshire emellett további 400 millió dollárt hitelez a Media Generalnak - amelybe mintegy 20 százalék erejéig vásárolta be magát -, és megnyit számára egy 45 milliós hitelkeretet is. A bejelentés nyomán a felvásárolt cég részvényeinek ára 38,2 százalékkal emelkedett.
    A sajtóbirodalmat a Berkshire új holdingja, a BH Media Group fogja irányítani. Az ügylet nem terjed ki a Media General tampai divíziójára, azt külön fogják értékesíteni.
    A most a Buffett tulajdonába kerülő lapok közül a legnagyobb a 114 ezer előfizetővel rendelkező Richmond Times-Dispatch. A milliárdos napilapjait egy átlagos hétköznapon 800 ezer példányban fogják nyomni.
    A Berkshire-nek eddig is voltak sajtóérdekeltségei: a vállalt birtokolja a Buffalo Newst, az Omaha World-Heraldot, és részesedéssel rendelkezik a The Washington Post kiadójában, valamint az ugyancsak újságkiadással foglalkozó Lee Enterprisesban is.
    A lapok eladása után a Media General alapvetően televíziós társaság lesz, amely az NBC több leányvállalatát irányítja. A tévé sem ismeretlen terep a befektető számára: Buffett a nyolcvanas években segített a Capital Citiesnek az ABC felvásárlásában, és évekig az egyik fő részvényese maradt annak.

Átlag: 5