Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A költészet napja - Közös versmondásra hív a kaposvári színház

forrás: mti | 2012.04.08. |
Kaposvár, színház
A költészet napja - Közös versmondásra hív a kaposvári színház
A kaposvári Csiky Gergely színház művészei versnappal, a siófokiak versmondó gálaműsorral, a balatonszárszóiak szavalóversennyel ünneplik meg a költészet napját.

A színház társulata szerda délelőtt 10 órakor a város főterén közös versmondásra hívja az érdeklődőket, majd utcáról utcára jár a "verskommandó", reményeik szerint megállásra, csatlakozásra késztetve a kaposváriakat.
    A színház épületét is "elfoglalják" a versmondók és a versszerető közönség. A program versmondó versennyel indul a kaposvári Polgári Casino rendezésében, majd késő délelőtt a nagyszínpadon a Kaláka együttes és Rátóti Zoltán, a színház igazgatója Szabó Lőrinc verseiből készült összeállítással lép a közönség elő. Délután a színházbeli program L. Simon László költő várja író-olvasó találkozóra az érdeklődőket, este Sebő Ferenc megzenésített verseiből készült összeállítással a Kaposvári Egyetem másodéves színészhallgatói állnak színpadra.
    A Berzsenyi Irodalmi és Művészeti Társaság egykori kaposvári elnökének, a 2008-ban elhunyt Takáts Gyula Kossuth- díjas költő, író, műfordító, kritikus és tanár volt otthonában, a róla elnevezett emlékházban szerda délelőtt a Magyartanárok Egyesülete Somogy Megyei Tagozata tart költészetnapi megemlékezést a város több iskolájából érkezett diákok közreműködésével. Másnap ugyanott a Takáts Gyula hagyatékának gondozásával megbízott irodalmi és művészeti társaság, a 25 éves pécsi Pro Pannónia Kiadó Pécsi irodalom-magyar irodalom című estjével emlékezik meg a költészet napjáról.
    Balatonszárszón a József Attila Művelődési Házban 25. alkalommal rendeznek ünnepséget és megyei szavalóversenyt a költészet napján.
    Siófokon a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárában este Könyves sors - magyar sors címmel a Püski Kiadóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a Kálmán Imre Kulturális Központban pedig költészet napi versmondó verseny gálaműsorára invitálják a közönséget.

 

Még nincs értékelve