Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az Osonó műhely képviseli Kelet-Közép-Európát az Estivades fesztiválon

forrás: mti | 2012.03.17. |
Az Osonó műhely képviseli Kelet-Közép-Európát az Estivades fesztiválon
A sepsiszentgyörgyi Osonó színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása képviseli Kelet-Közép-Európát a belgiumi Estivades színházi fesztiválon augusztusban.

A belgiumi Estivades fesztivált augusztus 3. és 10. között rendezik meg Marche-en-Famenne városában. Az Osonó színházműhely produkcióját a bécsi székhelyű Közép-Európai Színházi Szövetség választotta ki a fesztiválra a régió képviseletében. A tervek szerint a társulat egy harmincnapos európai nagyturné végállomásaként vesz majd részt a fesztiválon.
    Fazakas Misi, a társulat vezetője az MTI-nek elmondta: az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásukat saját történeteikből szőtték, alakították ki. Az elmúlt héten Révkomáromban századszor álltak a produkcióval a közönség elé.
    A Osonó színházműhely a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum diákszínpadjaként alakult, aztán a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata is bekapcsolódott a csoport munkájába. Mára független színházzá nőtte ki magát, a társulatnak négy felnőtt tagja is van.
    Fazakas Misi elmondta: ez az átalakulás abban is megmutatkozik, hogy évente 120 előadást tartanak, ebből csak mintegy negyvenet Sepsiszentgyörgyön, a többit "idegenben". A társulat célja, hogy minél több helyre eljuttassa előadásait: már Thaiföldre is eljutott.

Még nincs értékelve