Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pécsi Országos Színházi Találkozó

Tancsa Ágnes | 2010.06.03. |
Június 3-án 17 órakor lesz a megnyitója a X. Pécsi Országos Színházi Találkozónak (POSZT), amelynek versenyprogramjában idén 12 társulat 14 produkciója szerepel. Az off-programok kivételével szinte már lehetetlen jegyhez jutni, a versenyelőadásokra az összes jegy elkelt, és a nagyszínházi produkciókra is csak néhány maradt.
Összesen 12 társulat lép fel a Találkozón, köztük három határon túli (Marosvásárhely, Szabadka, Szatmárnémeti) színház is képviselteti magát. A produkciók fele kortárs szerzők tollából került ki, Vinnai Andrásnak két darabját is játszák.
 
A versenyprogramban, amit Fáy Miklós újságíró, kritikus válogatott össze 14 produkció szerepel, ezekből szemezgettünk:
 
Örkény Színház tagjai Ödön von Horváth darabját a Kasimir és Karoline-t viszik színre.
 
A debreceni Csokonai Színház Medvegyev Fodrásznő című drámáját Viktor Rizsakov rendezte. A kortárs orosz színházi élet egyik emblematikus figurája, a „Kiszlord” (Oxigén) elnevezésű színházi mozgalom elindítója. –írja a Csokonai színház honlapján a rendezőről. A darab a boldogság után vágyó nő sorsát mutatja be groteszk színezettel.  
 
A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a Veszett fejsze című Michael Frayn bohózattal szerepel a Találkozón. A darab egy színházi társulatot mutat be, akik Radcliffe Szopottgombóc című bohózatára készülnek. Az előadás betekintést nyújt a színfalak mögötti életbe is, civilben és színpadi szerepet játszva egyaránt láttatván az alkotókat.
 
A Díjkiosztó Gálaest június 12-én lesz a Pécsi Nemzeti Színház – Nagyszínházában. Addig azonban még számos program és előadás közül válogathatunk. Bővebb információk: www.poszt.com
Még nincs értékelve