Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Színházba jár a szerelemért

Muri Enikő nem jégkirálynő, csak vállalja a véleményét

B | 2012.03.12. |
Színházba jár a szerelemért
Muri Enikő az X-faktor döntői alatt, hétről hétre vett le minket a lábunkról. Magabiztosság és profizmus jellemezte, nem görcsölt azon, hogy az előző szériába nem sikerült bejutnia az élő show-ba. Úgy fogta fel, kapott a sorstól még egy kis időt, hogy tökéletesítse tudását. A második széria őt igazolta, igazi énekesnő vált belőle, hajszál híján a versenyt is megnyerte. A GNM végzősének legnagyobb örömére a színházat sem kell mellőznie, sőt, Enikő lett a Madách Színház új reménysége. A sokat emlegetett Harisnyás Pippiből egy díva született, aki ha kell, Vágó Márta bőrébe bújva újraéleszti József Attila szerelmét.
- Van benned akár egy csöppnyi rosszérzés is, hogy második lettél az X-faktorban?
 
-        Nincs rossz érzésem, kicsit talán jobb is így, mert több időm marad a színházra, ez nekem nagyon fontos – kezdi Muri Enikő. – Emiatt lehet, hogy többet is nyertem a második helyezéssel. Persze Kocsis Tibi nagyon jó dolgokat kapott, bevallom, az utazásra nekem is fájt a fogam. Ennek ellenére, abszolút nem érzem magam vesztesnek, a tavalyi kiesés után ez egy hatalmas előrelépés.
 
Türelemjáték
 
-         Vastag Csaba már említette magazinunknak, hogy hihetetlen fizikai, szellemi és mentális megterhelés volt a verseny. Te hogyan élted meg?
 
-         Nagyon erős próbatétel, azt figyeltem meg, hogy a tizenkettőbe azok jutottak be, akik nagyon türelmesek voltak. Nem elégedetlenkedtek a táborban, a mentorok házában és az előválogatók alatt, nem mondták, hogy mikor végzünk már. Akik viszont folyamatosan ezekkel a problémákkal voltak elfoglalva, ők nem jutottak tovább. Erős türelemjáték, sok mindenre oda kell figyelni. Amikor az ember a döntőben van, már az se mindegy, hogy mit vesz fel, milyen a haja, a sminkje. Itt már minden apró részletre figyelni kell. Sokszor ez nagyon idegőrlő tud lenni, de még egyszer megcsinálnám. Ezért is jelentkeztem újra az első X-faktor után, mert éreztem, hogy van ott helyem, és akár meg is nyerhetem. Láss csodát, tényleg majdnem meg is nyertem.
 
Presztízs Magazin
-         Ki tudsz emelni meghatározó élményeket, eseményeket a versenyről?
 
-        Húú, sokat, például, amikor először színpadra léptem, ráadásul utolsóként. Kováts Verából merítettem erőt, úgy voltam vele, ha ő 16 évesen ki tud állni remegés nélkül a színpadra, akkor 21 évesen nehogy már izguljak. De sok kulisszatitok van, volt egy békás szerencsezoknim, amit minden szombaton felvettem. Hittem benne, nekem ez segített, szeretem a megszokott dolgokat. Minden egyes pillanat olyan volt, ami az életben soha többet nem lesz. Utánozhatatlan az egész, a próbák, a közös nevetések, a Rock Tenors humora. Annyi minden ért minket, hogy amikor hazaértünk, hullafáradtan bedőltünk az ágyba, és már csak arra volt erőnk, hogy bambuljuk a Való Világot, és nevessünk a játékosok hülyeségein.
 
Nagy Feró, a pótapa
 
-         Örültél, amikor kiderült, hogy Nagy Feró lesz a mentorod? Milyen instrukciókat kaptál tőle?
 
-         Kezdetben nagyon féltem, mert rengeteg cikk lejött róla, hogy ő milyen kemény ember. A próbák folyamán kiderült, hogy nem! Ő olyan, mint a vaj, kenyérre lehet kenni. Igaz, hogy mindig megmondja őszintén a véleményét, de előbb-utóbb rájöttem, hogy igaza van. Nagyon szeretem Ferót, iszonyú sokat tanultam tőle, mázlistának mondhatom magma, hogy őt kaptam.
 
-         Baráti vagy tanár-diák viszony volt köztetek?
 
-         Inkább apa-lánya viszony, ami abban merült ki, hogy az apukám mentalitásban pontosan olyan, mint Feró. Apa is folyamatosan buzdított, hogy menjél, csináld meg, nyerd meg! Feró is ilyen volt, egy percre nem ingott meg bennem semmi. Mindig arra kért, hogy tudjon mindenről, ha bajom volt, neki mondtam el elsőnek.
 
-         Egy másik mentort se felejtsünk el, Geszti Péter tavaly nem vitt magával az élő show-ba. Mit gondolsz, jó döntést hozott akkor?
 
-         Tavaly nagyon vágytam arra, hogy bekerüljek a döntőbe, mivel ez nem jött össze, úgy fogtam fel, hogy a sorstól kaptam még egy kis időt, és ezt száz százalékosan ki is használtam. Jót tett ez nekem, valahol azt gondolom, hogyha a tavalyi szériában vagyok, lehet nem jutottam volna el a fináléig. Nagyon erős mezőny volt, persze az idei is, de mégis azt éreztem, most több esélyem van.
 
-         Nemcsak hangi adottságaid, de külsőd is alkalmassá tesz a nemzetközi karrierre. Vannak ilyen terveid?
 
-         Konkrétabbak még nincsenek, képlékenyek, de idővel be fognak indulni. Azt tudom, hogy szeretnék egy olyan kaliberű koncertet, amit nyugodt szívvel ki lehet vinni külföldre. Idő kérdése és össze fog jönni!
 
Őszinteség mindenek előtt
 
-         Nagyon beindultak a dolgok körülötted, rengeteg felkérést kapsz.
Milyen előnyét, illetve hátrányát érezed az ismertségnek?
 
-        Előnye mindenképpen van, hátránya pedig kevesebb, de sokkal fájóbb. Például, amikor egy rajongó odajön hozzád, és azt mondja, figyelj, te egy tök beképzelt, önző csajnak tűnsz a képernyőről. Később szerencsére rájönnek, hogy más vagyok, volt egy rajongó, aki csak azért jött el a szállásunkhoz, mert meg akarta tudni, tényleg ilyen vagyok-e.
 
-        Valóban szerették veled kapcsolatban emlegetni a jégkirálynő titulust...
 
-        Pontosan, a jégkirálynő, aki nem enged közel senkit magához. Ez engem a mai napig zavar. Szeretnék ezen változtatni, hogy ne ezt lássák bennem. Én is csak egy ember vagyok, aki teszi a dolgát. Az hogy így nézek ki, és őszintén megmondom a véleményemet, az egy dolog. Mindig kell véleményt alkotni, és lehet, hogy az emberek ettől ijedtek meg, hogy túl magabiztosan felvállalom a véleményem. Csak az a baj, hogy ezt nem tudom meghazudtolni, próbálom kordában tartani, de nehéz, mert ilyen vagyok.
 
Akárcsak Vágó Márta
 
-        Szerepet kaptál Szirtes Tamástól, te alakítod Vágó Mártát az Én, József Attila című musicalben. A Gór Nagy Mária Színitanoda végzőseként ez hatalmas lehetőség.
 
-        Ez eddig a legnagyobb dolog a színészi pályafutásom során. A tavalyi évadban a József Attila Színházban működtem az énekkarban, tánckarban. Mindig érzetem, hogy többre vagyok hívatott, mint hogy hátul eltáncikáljak, ott nem tudok „repülni”. Az utóbbi pár napban kezdem azt érezni, hogy Vágó Márta karaktere megformálódik bennem. Ez nagy szerencse, mert sokaknak lehet, hogy több idő kell hozzá, mire egy karaktert meg tudnak fogni. Az a jó ebben a szerepben, hogy nagyon sok mindenben hasonlítunk Vágó Mártával, a megírt dolgok szerint. Tanár úrnak és társrendezőjének, Szente Vajknak is feltűnt ez a hasonlóság. Vágó Márta az életében kiadott egy könyvet, amiben dúsan ecseteli a József Attilával való viszonyát, sok rész be is lett illesztve a darabba. Annyira izgalmas az egész, ez egy nagy lehetőség az életemben, és minden percét kihasználom.
 
-        Hogy állnak az első, önálló lemezed munkálatai?
 
-        Az a terv, hogy várjuk olyan zeneszerzők jelentkezését – nullától százötven éves korig – akik azt érzik, hogy tudnak nekem egy jó kis slágert írni. Szeretném egy kicsit felkarolni őket, mert vidékről jöttem, igyekeztem felküzdeni magam, és tudom, milyen nehéz. Azt szeretném, hogy másoknak is megadasson a lehetőség.
 
Gyorsan, jót alkotni
 
Presztízs Magazin
-        Mikorra tervezitek a kliped debütálását?
 
-        Összefüggésben lesz az első önálló dalommal, ha elkészült a felvétel, rögtön szeretnénk hozzá egy klipet készíteni. Úgy tervezzük, hogy ha egy hétfőn lemegy a dal premiere a rádióban, akkor rá egy-két héttel már jön is a klip. Minél hamarabb, pörgősen kihozni, egy kicsit X-faktor feelingben, gyorsan, jót alkotni.
 
-        Mennyi időd jut a magánéletre? Gondolom, sok pasi legyeskedik körülötted...
 
-        Egyenlőre a színházat tekintem magánéletnek, itt tudok egy kicsit megnyugodni. Reggel bejövök, átváltok Vágó Mártába, és azonnal kapok egy szerelmet Nagy Sándor vagy Posta Viktor személyében. Nekem ez teljesen jó, én ide járok be a szerelemért, de viccen kívül, nincs túl sok szabadidőm. A múlt héten jutottam el odáig, hogy berakjak két adag ruhát a mosógépbe, sampont, balzsamot, tusfürdőt vegyek a drogériban. Ez olyan boldogsággal töltött el, nem gondoltam, hogy egyszer ilyen apró dolgoknak fogok örülni.
Még nincs értékelve