Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vajda János egyfelvonásosa és Gershwin-darabok az operettszínházban

forrás: mti | 2012.01.07. |
Vajda János egyfelvonásosa és Gershwin-darabok az operettszínházban
Vajda János egyfelvonásosát, a Mario és a varázslót ismét műsorra tűzi a Budapesti Operettszínház: január 13-án, 14-én és 15-én egy Németországban már kipróbált, neves előadókat felvonultató Gershwin-összeállítással együtt játsszák a darabot.

A 20. század egyik legfontosabb amerikai komponistája, George Gershwin fergeteges ritmusaival, a komolyzene és a dzsessz keverékével gyakorlatilag új műfajt teremtett: létrehozta a musical alapjait.
    Népszerű előadók - Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Cser Krisztán, Frankó Tünde, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szabó Dávid, Vágó Bernadett, Szulák Andrea és Náray Erika - szólaltatják meg a Porgy és Bess ismert slágereit, például a Benjo-dalt, a Summertime-ot - közölte az MTI-vel Szentpéteri András, a színház marketing menedzsere. A látványos show-összeállításban számos örökzöld dal hallható magyarul.
    Hozzátette: az egyik főszereplő, Kerényi Miklós Máté a teátrum karácsonyi németországi turnéján már megtapasztalhatta, milyen sikere van a Gershwin-számoknak, Szendy Szilvivel közösen ők zárták az első részt. A látványos produkció Lőcsei Jenő koreográfiáival, Makláry László vezényletével készül, amelyben a Budapesti Operettszínház Ének- és Balettkara is közreműködik.
    Vajda János a Thomas Mann elbeszélése alapján írt, jelentős nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott operáját először a Bartók+Európa 2010 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon játszotta a Budapesti Operettszínház társulata, majd a Nagymező utcában is repertoárra került a darab.
    Kerényi Miklós Gábor főigazgató elárulta az MTI-nek: minthogy a Budapesti Operettszínház a zenés népszínház szerepét tölti be a színházi palettán, több operatervet is fontolgatnak. A konkrétumok közül annyit említett meg, hogy "a levegőben van egy különleges Bohémélet-előadás".

Még nincs értékelve