Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bon Jovi a legsikeresebb koncertelőadó

Balogh Renáta | 2010.12.15. |
Bon Jovi, kultúra, zene
Bon Jovi a legsikeresebb koncertelőadó
Ahogy év vége közeledtével az lenni szokott, a Billboard összeállította az elmúlt év legsikeresebb koncertelőadóinak listáját. Érdekes módon az élen a kicsit korosodó, rocker szépfiú, Bon Jovi végzett.

Az énekes az elmúlt egy évben 69 koncerten lépett színpadra a tengerentúlon, és az amerikaiak hihetetlen érdeklődésének köszönhetően, mindegyik buli teltházas volt. Másfél millióan nézték meg a híres banda fellépéseit, ez nem kevesebb, mint 146,5 millió dolláros bevételt jelentett a zenekarnak. Ami még ennél is meglepőbb, hogy a Bon Jovi a tavaly előtti éves összesítésben is az első helyet bitorolta. Ha a koncertek arányát vesszük figyelembe, akkor a U2-nak kellett volna győznie, de Bonoék bánatára a bulik után bezsebelt összegek határozták meg a listát. Így ők csak a második helyet érdemelték ki, mindössze 22 bulival, 131,5 millió dollárt kaszáltak amerikai fellépéseiken.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az AC/DC rockveteránjai állhattak fel, nevük mellett 122,6 millió dollár bevétel szerepel. Természetesen 2010 botrányhősnője, Lady Gaga sem maradhatott ki a szórásból, igaz a Top3-ba nem sikerült bekerülnie, de a negyedik helyet még így is megkaparintotta 100 milliós keresetével. Ehhez igencsak sok koncertet „kényszerült” adni a sztár, szám szerint 122-t, és ezek közül sem volt mind teltházas. Az ötödik legsikeresebb együttes a Black Eyed Peas lett, 81,5 millió dolláros bevételével, melyet profi módon, szinte ugyanannyi bulidátummal zsebeltek be.

Még nincs értékelve