Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Cseh Tamásra emlékeznek az OSZK-ban

forrás:MTI | Wikipedia | 2013.01.15. |
Cseh Tamás, kultúra, zene
Cseh Tamásra emlékeznek az OSZK-ban
Kiállítással és koncerttel emlékeznek Cseh Tamásra, a 2009-ben elhunyt Kossuth-díjas előadóművészre, énekesre és dalszerzőre január 22-én, a magyar kultúra napján az Országos Széchényi Könyvtárban.

A jövő kedden 11 órakor kezdődő megnyitón Bereményi Géza, Cseh Tamás szövegírója a dalszerzőt, Jankovics Marcell pedig a képzőművész Cseh Tamást mutatja be, aki éppen január 22-én lenne 70 éves. Dalai délben egykori zenésztársai, Novák János, Márta István és Kecskeméti Gábor tolmácsolásában hangzanak fel.
   
A közönség ezen a napon megtekintheti a Levél nővéremnek 2 Katona József színházbéli, 1994. márciusi premierjéről készült koncertfelvétel restaurált, kiegészített változatát, valamint a Cseh Tamás arcai című 75 perces összeállítást - közölte az intézmény az MTI-vel.
   
Az érdeklődők kiállításon láthatják a Cseh Tamás által készített csaknem száz metszetet, fellépéseinek színházi, stúdióbeli rekvizitumait, plakátokat, minden lemezének eredeti kiadását, kéziratokat, kottákat, kedves használati tárgyait. Emellett bepillanthatnak Cseh Tamás titkos indián életébe, megtekinthetik tipijét és különféle indián eszközöket.
   
A látogatók a Cseh Tamás-archívum dokumentumaival számítógépeken, az archívum munkatársai segítségével ismerkedhetnek meg, illetve a képernyőkön több ezer fényképet tekinthetnek meg tematikus válogatásban. Este 18 órától Másik János ad koncertet a közös dalokból.
   
A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Még nincs értékelve