Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lemezmutogató koncertet tart Special Providence

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.09.12. |
Special Providence
Lemezmutogató koncertet tart Special Providence
Ismét az A38 hajón lép fel a Special Providence. Az instrumentális progresszív jazzmetal négyes decemberben megjelenő „Essence of Change” című új albumából ad ízelítőt a lemezmutogató koncertnek elnevezett eseményen szeptember 26-án. Aki még nem hallotta az új felállású zenekart, most megteheti: a billentyűs hangszereknél Kaltenecker Zsolt.

Mint ismert, közel 10 év együttzenélés után Cséry Zoltán billentyűs kivált a csapatból, helyére Kaltenecker Zsolt került. Az új felállás már bemutatkozott júliusban az itthoni közönségnek nagy sikerrel, ám szeptember 26-án egy bővebb betekintést engednek a december elsején megjelenő új nagylemezükbe. Az új anyag már Zsolttal készült, és minden eddiginél egységesebb lett.
- A Special Providence eklektikus zenét játszik, ezért a hangszerelésre nagyon oda kellett figyelni – monda Varga Zoltán producer. – A dalrészletek tudatosan lettek megírva, hogy stúdióban és koncerten is meg tudjanak szólalni. Ilyen szempontból sallangmentes lett a lemez, a lágy részek szépek, és jól össze lettek fésülve a kemény részekkel. Kaltenecker Zsolt nemrég szállt be a csapatba, mégis hihetetlen jól működik a kémia a tagok között. Bár a dalok hangulata más és más, mégis egy egységes, kerek lemez született, és biztosan állíthatom, hogy erősebb, mint az előző, Soul Alert anyag.
Az új lemez felvételei megtörténtek, jelenleg a keverése zajlik. Bár december elseje előtt is megjelenhetne már itthon, a nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel, egy időben, külföldi promóció kíséretében jelenik meg a határon túl és Magyarországon. Addig is ősszel egy 4 állomásos olasz turnén vesz részt a Special Providence, továbbá visszatérnek Csehországba is koncertezni.

Az A38 hajós bulira már kaphatók az elővételes jegyek 1500 forintért. A helyszíni belépő aznap 2000 forint lesz. Vendég a Haelo.
 

Még nincs értékelve