Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Majkára figyelnek az égiek

„Milliókat fizetnék a telefonomért!”

Just Creative | Elveszett - Meglett.hu | 2013.12.02. |
Majka
Majkára figyelnek az égiek
A vagány rapper sosem volt híres az óvatosságáról, mára azonban megtanulta, személyes értékeinek védelme mindennél fontosabb. Elveszített mobiltelefonjáért – pontosabban a benne lévő fotókért és adatokért akár milliókat is fizetne a megtalálónak.

Évekkel ezelőtt, amikor nem lehetett biztonsági kóddal védeni a telefonok tartalmát, Majka majdnem országos botrányba keveredett. Akkori készülékével már lehetett fotókat készíteni, és mi másra használta volna, mint intim pillanatainak a megörökítésére. A képek illetéktelen kezekbe is kerülhettek volna egy mámoros éjszakán, azonban a sors kegyeibe fogadta.

Presztízs Magazin

Elmentük bulizni, és nem kellett félteni minket attól, hogy szomjasak maradunk. Az volt a szokásunk, hogy amikor már elég vidám állapotban voltunk a haverokkal, akkor kitaláltunk mindenféle feladatot, amit teljesítenünk kell. Bementünk egy bevásárlóközpontba, és merev testtel mindannyian ráfeküdtünk a mozgólépcsőre, aztán fekve levitettük magunkat. A végén ott feküdtünk egy rakáson. A meglepetés otthon ért, amikor rájöttem, hogy minden kicsúszott a zsebemből, még a telefonom is. Akkor rendesen megijedtem, mert olyan képek voltak rajta, amiket nagyon nem kellett volna, hogy más is lásson. Milliókat fizettem volna azért a telefonért! Másnap felhívtam a tudakozót, mert természetesen a mobilszolgáltatóm kapcsolattartójának száma is a telefonomban volt, ezért fogalmam sem volt, hogyan tiltassam le a készüléket. A tudakozó azt mondta, hogy vagy hetven központi telefonszám a szolgáltatóhoz, melyiket kérem? - ezért találomra kaptam egyet. A legdurvább az volt, hogy amikor ezt a számot felhívtam, egy hölgy vette fel, és azt mondta, hogy nála van a telefonom. Kiderült, hogy ő is abban a buliban volt előző este, végignézte a mozgólépcsős jelenetet, majd a lépcső alján megtalálta a készüléket. Levegőt nem kaptam a meglepettségtől. Hálát adtam a sorsnak, nagy megkönnyebbülés volt, hogy nem valamelyik címlapon láttam viszont azokat a bizonyos helyeken kitakart fotókat” – mesélte nevetve Majka, majd hozzátette: „Azóta persze szereztem okosmatricát az új telefonomra, így nagyobb biztonságban érzem, mert magas jutalmat adtam meg az Elveszett-Meglett rendszerben, így ha elveszteném, és valaki megtalálja, nem éri meg neki feketén eladni, mert a jutalom magasabb. Ha egyáltalán el tudja passzolni papírok nélkül, csak pár ezer forintot kap érte, nekem meg ennél jóval többet megér, hogy visszakerüljön hozzám.”

Majka pikáns fotóira biztosan sokan kíváncsiak lennének, de azt is elárulta, hogy ezeket már biztonságos helyen tárolja.

Presztízs Magazin

Az új szolgáltatás lényege, hogy ha biztonságban akarunk tudni egy számunkra fontos tárgyat, akkor helyezzünk rá egy azonosító kóddal ellátott okosmatricát. Az Elveszett- Meglett rendszerében regisztráljuk a tárgyat, és megadhatjuk, hogy mekkora jutalmat ajánlunk fel a becsületes megtalálónak. Ha elveszítenénk, akkor a megtaláló a matricán található kód alapján megnézheti a https://elveszett-meglett.hu/ oldalon, hogy kivel kell felvennie a kapcsolatot, és mekkora jutalomra számíthat. Így mindenki jól jár, a tulajdonos és a megtaláló is.

Míg az elveszett okmányok, bankkártyák és egyéb iratok tulajdonosának azonosítása a rajtuk szereplő személyes adatok révén sok esetben megoldható, a tárgyak többségéről mindez sajnos nem mondható el. Az Elveszett – Meglett névre keresztelt magyar megoldás ezt a problémát hidalja át néhány egyszerű elem innovatív összekapcsolásával. A rendszer három pillérre épül: egy speciális matricára, az internet nyújtotta határtalanságra és nem utolsó sorban egy emberi tulajdonságra, a motiválhatóságra.

Még nincs értékelve