Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mert nagyot álmodni!

Mező Misi igyekszik kizárni életéből a bulvármédiát

Balogh Mia | TV2 Sajtószoba | 2013.09.27. |
Mező Misi
Mert nagyot álmodni!
Zenész, mester egy tehetségkutatóban, családapa, szelíd motoros. Mező Misi mindhárom szerepet magáénak érzi, és mint mondja, ezek remekül megférnek egymás mellett az életében. Nincs versengés, nincs alárendelt szerep, van viszont fontossági sorrend, aminek élén immár egy éve a kisfia, Nimród áll.

Ha hinnék a véletlenekben, azt mondanám, csupán a szerencsének köszönhető, hogy Misivel ugyanazt a motort nézzük ki magunknak, még a Harley Davidson Open Road Fesztivál sajtótájékoztatóján. Egy pillantás az árcédulára, egy mosoly, így nem is nehéz beszédbe elegyedni egymással. Egy percen belül megtudom, hogy közös a szenvedélyünk, ő öt éve motorozik, de nem Harley-n. Most még nem.
– Még nem mertem ilyen nagy értékű motorral próbálkozni – kezdi a beszélgetést Misi. – Valószínűleg tudnám vezetni, de szerintem nagyobb értékű és magasabb teljesítményű motorra akkor érdemes ráülni, ha szereztünk egyfajta rutint az utakon. Így én is annak vagyok a híve, hogy be kell járni a lépcsőfokokat, fokozatosan váltva nagyobb lóerejű és magasabb köbcentis járgányokra. Nekem egy 400-as Burgman óriásrobogóm van, amit nagyon szeretek, mert kényelmes és jól vezethető, de persze már gondolkodom, hogy milyen legyen a következő motorom. Valószínűleg nem 650-es, hanem egy 900 köbcentis járgány lesz.

Presztízs Magazin

Az idei Harley Davidson Open Road Fesztiválon is megcsodálhatod a motorokat, hiszen a Magna Cum Laudével a fellépők közt vagytok. Milyen terveitek vannak még a nyárra a zenekarral?
– Szerencsére rengeteget fogunk koncertezni. Budapesten a közelmúltban csak egy fellépésünk volt, a Budapest Parkban. Emellett stúdióba is vonultunk: hamarosan hallható lesz a jövőre megjelenő stúdióalbumunk „felvezető dala”, amihez videoklipet forgatunk, ezért elég mozgalmas hetek állnak előttünk. A SYMA csarnokban idén nem lesz nagykoncertünk, inkább jövőre tervezünk egy különleges fellépést, illetve új albumot is, mivel a zenekar 2014-ben lesz 15 éves.
Ezek szerint a The Voice – Magyarország hangja tehetségkutató után sincs megállás számodra…
– Persze, nincs. A mesterként folytatott munkám és a zenekarral való együttműködés egyébként sem zárta ki egymást: ugyanúgy csináltam a Magnával kapcsolatos dolgaimat, mint a tehetségkutató műsor előtt. Ez nekem nem okozott problémát.
Sem az a megnövekedett médiafigyelem és ismertség, ami ezzel a műsorral járt?
– Úgy érzem, sem a mostani, sem a műsor előtti ismertségemet nem tudtam, nem tudom igazából hová tenni. Nekem kicsit még ma is furcsa, hogy vannak emberek, akik így rajonganak a zenénkért, vagy mondjuk értem. Számomra ez az egész most is megfoghatatlan. Persze próbálom megélni ezt az örömöt, de a jó oldala mellett látom az árnyoldalát is: akit ismernek, azt bárhol megállítják, megszólítják…
De ez azért jól is esik neked, ugye?
– Természetesen. Tudod, ez egyfajta elismerés számomra. Nekem minden ilyen közös fotó és gratuláció azt jelenti, hogy amit csinálunk, az tetszik az embereknek. Látni, hogy szeretik a zenénket, mert jó érzésekkel tölti el őket, és kiszakítja a közönségünk tagjait a szürke hétköznapokból, nos, ez számomra is remek érzés. Ha pedig érzem, hogy a közönség szeretete nekünk, zenészeknek is szól, az különösen jól esik.

Változott a fontossági sorrend

Presztízs Magazin

Hogy érzed, mennyire változtál az elmúlt hónapok során?
– Az ember mindig változik, ez természetes folyamat. Én is őszebb lettem például, csak nézd meg (mosolyog). Aki azt mondja, hogy az idő múlásával nem alakul át valamilyen szinten, külsőleg és belsőleg, az szerintem nem őszinte. Tudod, idősödünk, bölcsebbek leszünk, más dolgok kezdenek érdekelni bennünket. Idővel máshogyan éljük meg az életünk pillanatait, és másokat tartunk fontosnak a korábbi lényeges dolgok helyett. Nálam is változott a fontossági sorrend, vannak olyanok, amiket manapság már nem a leglényegesebbek közé sorolok, de, hogy mik ezek, az titok, nem árulhatom el.
Mire gondolsz? A csajokra, haverokra, bulizásra?
– Részben. A bulizás hozzátartozója volt ennek az életformának, amit mi élünk, de egyébként nem voltam soha nagy partiarc. Most pedig már annyira sem. Inkább csendesen mulatós ember vagyok.
És ha jól gondolom, egyre inkább a családod kerül előtérbe, hiszen van egy kisfiad, Nimród. Néztem a tetoválásodat a jobb karodon: egy vicces pálcikagyerkőc, egy név és egy születési dátum látható ott.
– Így igaz (mosolyog, és a tetoválásra néz). Rá utaltam, amikor a változásokról volt szó. Tehát a család nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, mint szerintem minden hétköznapi embernél.

A zene gyerekkori álom

Presztízs Magazin

Hogyan fér tehát össze a család rocksztár-életmóddal?
– A kérdés az, hogy pontosan mit nevezünk rocksztár-életmódnak. Ha azt, hogy színpadon állok, énekelek és kapcsolatot teremtek a közönséggel, akkor azt mondhatom, ez nagyon jól összefér az apasággal.
A tetoválásaidról sokan faggatnak?
– Nem. Soha. Erről még egyetlen kérdést sem tettek fel nekem. Számos tetoválásom közül az a kedvencem, amelyiket Nimród tiszteletére csináltattam. Ezzel is ki szeretném fejezni, mennyire fontos nekem, és boldog vagyok, hogy mindig velem van – így legalábbis biztosan.
De nem mutatod őt meg sem magazinokban, sem pedig a tévében. Sőt, úgy érzem, a bulvármédiát tudatosan zárod ki az életedből. Miért döntöttél így?
– Mert úgy gondoltam, hogy a The Voice – Magyarország hangja című műsorban való szereplésem nem egyenlő azzal, hogy ezentúl mindent tudnia kell rólam a közönségnek. A magánéletemet továbbra is szeretném megtartani a családomnak, és persze saját magamnak. Ez tehát tényleg tudatos döntés eredménye: a feleségemet és a kisfiunkat továbbra is megpróbálom távol tartani ettől a világtól. Ez persze nem könnyű, mivel egy olyan műsorban vállaltam el az egyik mester szerepét, amit péntekenként nézők milliói láthattak.
Ez összefügg azzal, hogy a tehetségkutató után egy ideig nem nyilatkoztál, nem szerepeltél sehol?

 
Presztízs Magazin

– Igen, mert szerettem volna egy kicsit feltöltődni. Nekem – sokakkal ellentétben – egyébként sem az a legfontosabb, hogy újságok írjanak rólam. Soha nem álmodoztam címlapokról…
Hanem miről? Mi járt Mező Misi fejében, amikor kissrácként eldöntötte, merre akar elindulni, és miről szól majd az élete?
– Erről álmodoztam, amiben most élek. Zenélni, koncertezni akartam, és azt, hogy a bulik után a közönség mosolygó arccal induljon haza. Én mindig az az ember voltam, aki mert nagyot álmodni. Persze a környezetemben sokan kinevettek, hogy elérhetetlen ábrándokat kergetek, de valahol tudtam, és hittem abban, hogy majd sikeres lesz a zenekarom. Ebbe máshogyan nem is lehet belevágni. De mielőtt bárki félreértené, ez nem nagyképűség akart lenni a részemről, hanem inkább egy egészséges önbizalom, mert szerintem igenis van helyünk a Magna Cum Laudéval a magyar könnyűzenei életben.
Milyen tanácsot tudnál adni azoknak a fiatal tehetségeknek, akik még most bontogatják a szárnyaikat?
– Mindig azt mondom: ha valaki nem mer nagyot álmodni, és nem hisz abban, amit csinál, akkor abból soha nem lesz semmi. És ami a legfontosabb, hogy saját magunkban kell mindig nagyon hinnünk, mert ha mi nem hiszünk, akkor ki fog?!
Te hittél magadban, a zenekarban, a tehetségetekben… a rajongóid szerint méltán lehetsz büszke arra, amit elértél, illetve együtt elértetek.
– Büszke is vagyok, mert a zenekarnak, a családomnak és saját magamnak köszönhetem a sikereimet, illetve a közös sikereket és azért jutottunk el idáig, mert mindenért megdolgoztunk. Mi, együtt tényleg nagyon sokat tettünk ezért az elismertségért. Nem mondom, hogy könnyű volt, sőt… de ha újra kellene kezdenünk, valószínűleg ugyanezt a rögös utat járnánk be ismét.
 

Presztízs Magazin

Érdekességek Mező Misiről és a Magna Cum Laudéról
- A zenekar 1999-ben alakult, gyulai zeneszerető barátokból. Első komoly sikerélményük a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny volt, amit megnyertek.
- A fesztivál után három nap alatt készült el az első, négy számot tartalmazó demó felvételük (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú), amit végül fél év alatt sikerült eljuttatniuk a nagyobb kiadókhoz.
- Ezután számos lemez, zenei elismerés (Fonogram-díjak, jelölések és Viva Comet-díj jelölések) fellépés és nagykoncert következett. A zenekar nemcsak a legnagyobb, legnépszerűbb fesztiválok közkedvelt fellépőjévé nőtte ki magát, hanem a 2007-es Magnatofon című albumukon megjelent Színezd újra című szerzeményük a Szegedi Ifjúsági Napok himnuszaként említhető.
- A Facebookon 48 ezer rajongójuk van, akikkel napi szinten tartják a kapcsolatot. Mező Misit 18 ezren kedvelik a legnépszerűbb közösségi oldalon.


Jövőre, 15. születésnapjuk alkalmából a zenekar – az énekes Mező Misi, a gitáros-zeneszerző Szabó Tibor, a basszusgitáros-dalszövegíró Kara Mihály és a dobos Kilián Imre – hatalmas közös ünneplésre készül a rajongókkal: addig videoklipet forgatnak, elkészül új albumuk és várhatóan látványos, meglepetésekkel teli születésnapi koncertjüket is megszervezik majd.

Még nincs értékelve