Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Utcadalt írt a Maszkura és a Tücsökraj

sajtóanyag | 2013.03.22. |
Utcadalt írt a Maszkura és a Tücsökraj
Hivatalos indulót írt a Maszkura és a Tücsökraj az idei Utcazene Fesztiválnak. Az Utcadal eredeti és akusztikus változatát péntektől a rendezvény honlapján lehet meghallgatni, a maxilemezt pedig a dalok.hu oldalról lehet letölteni.

Fesztiválindulót komponált a Maszkura és a Tücsökraj az idei Utcazene Fesztivál felkérésére, amelyet májustól szeptemberig hat városban, Szegeden, Gyulán, Szombathelyen, Budapesten, Sopronban és Miskolcon rendeznek meg. A szervezők választása elsősorban a frontember múltja miatt esett a zenekarra, hiszen Maszkura évekig utcazenélt, például a békásmegyeri  HÉV-aluljáróban, a Váci utcában, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál. A fülbemászó dallamú, fütyörészős, vidám hangulatú Utcadal című szerzeményben a Maszkura és a Tücsökrajtól megszokott módon számos zenei stílus köszön vissza sajátos felfogásban.

- Az Utcadal és akusztikus változata egy kétdalos maxilemezen jelenik meg a DDK gondozásában március 22-én. Péntektől mindkét verziót meg lehet hallgatni a www.utcazenefesztival.hu honlapon, míg maxit ugyancsak ettől a naptól jelképes összegért le is lehet tölteni a www.dalok.hu oldalról. Az Utcazene Fesztivál látogatói mind a hat városban élőben hallhatják majd a fesztiválindulót idén nyáron, hiszen valamennyi állomáson koncertet adunk. A tervek szerint a rendezvények ideje alatt speciális, madárkás pendrive-on is hozzá lehet majd jutni az Utcadalhoz, valamint limitált példányszámban valószínűleg CD formátumban is megjelentetjük a maxit – mondta Kertész Csaba, a Maszkura és a Tücsökraj gitárosa.

A számos zenei elemet ötvöző, skatulyákba nem sorolható, életvidám zenét az Utcazene Fesztivál előtt is hallhatja élőben a közönség. A Maszkura és a Tücsökraj legközelebb március 30-án a kiskunfélegyházi Rocktárban, illetve április 6-án a budapesti Muzikum Klubban táncoltatja meg az érdeklődőket.

Még nincs értékelve