Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bányász Adrián: Minden a szorítóban dől el!

sajtóanyag | sajtófotó | 2018.05.10. |
Bányász Adrián: Minden a szorítóban dől el!
Minden idők legerősebb mezőnye gyűlik össze Cancúnban május 10-19. között az IFMA Muaythai világbajnokságon. Közel 160 ország legkiválóbb harcosai lépnek szorítóba a mexikói viadalon, amelynek a győzelmek mellett egy másik tétje is van: a nemzetközi szövetség szeretne egy színvonalas viadallal is üzenni a NOB képviselőinek, hogy a muaythai-nak helye van az olimpia programjában, és bíznak abban, hogy a 2019-es szavazáson az illetékesek is a thai boksz mellett döntenek majd.
A sportági honi szakszövetségének életében, 2018-ban új korszak kezdődött, hiszen a decemberi közgyűlésen újraválasztották Dudok Károly elnököt, a főtitkári teendőkkel Szabó Lászlót bízták meg, és az eddigi csonka elnökség helyett tíz, a muaythai-ért dolgozni, tenni akaró sportembert választott meg a 48 klub tagsága. Az új vezetés az összefogásra, az innovációra, az átláthatóságra és a sportág iránti elkötelezettségre alapozza tevékenységét, de azért a remek eredmények elérése és a népszerűsítés legalább ilyen fontos helyet foglal el a programban. A jó eredmények sorát már a napokban megnyithatja a magyar válogatott, hiszen ott lesznek Cancúnban. Bányász Adrián szövetségi kapitány öt harcossal és szép reményekkel vág neki a világbajnokságnak. Közülük a legrutinosabbnak és legeredményesebbnek Spéth Norbert (-67 kg) számít, de Kurdy István (-63,5), Herceg Alex Valentin (-57) és Bereczki Dominik (-75) is megmutatta már magát a nemzetközi mezőnyben. A +91 kilogrammosok között induló Nagy Ede ugyan újonc az IFMA-viadalokon, ám a harcos nem véletlenül lett a csapat tagja, a kapitány benne is sok lehetőséget lát.
„Nem titok, hogy óriási tétje van ennek a vb-nek, mert jövőre eldől, hogy felveszik-e a muaythai-t a 2024-es olimpia programjába, s most mindenki szeretné megmutatni magát, de természetesen, mi elsősorban azért küzdünk majd, hogy jó eredményeket érjünk el - mondta az utazás előtt Bányász Adrián.  Nem lesz könnyű ebben az elképesztő mezőnyben, mert ha valamelyik sportághoz akarom hasonlítani, akkor azt mondom, ez most olyan lesz, mint a ökölvívó vb, kiegészülve a profikkal, mert nálunk ez a két szekció még egyben van. Cancúnban mindenki szorítóba lép, aki számít ebben a sportágban, a szovjet utódállamok, a thaiföldiek, szóval, tudjuk, hogy mi vár ránk, ám a srácok hozzáállása példaértékű. Motiváltak, sikerre- és győzelemre éhesek, s már alig várják, hogy versenyezzenek. Lelkesek vagyunk, de minden a szorítóban dől el. Spéth Norbinak lesz a legnehezebb dolga, hiszen az A-kategóriában, hihetetlenül erős mezőnyben vág neki a vb-nek, viszont remek formában van, ha kifog egy jó sorsolást, nagy esélye van arra, hogy remekül szerepeljen az elitversenyzők között is. Herceg Alex egy súlycsoporttal lentebb indul, egyelőre a fogyasztás az ellenfele, viszont ő is és a többi srác is annyira elszánt, hogy remélem, sikerül nyomot hagyniuk maguk után Mexikóban.”
 
 
Még nincs értékelve