Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Féljenek az ellendrukkerek, mert Görbics Gábor semmitől és senkitől nem retten meg!

Presztízs Sport | archív | 2015.09.09. |
Muaythai Mania
Féljenek az ellendrukkerek, mert Görbics Gábor semmitől és senkitől nem retten meg!
A BSK-ban szeptember 12-én, 18 órától megrendezésre kerülő Muay Thai Mánia 9 programjában férfi és női négyestorna is szerepel, és a mezőny kiegyenlítettségét figyelembe véve, nehéz megtippelni a győztest. A legtöbb izgalmat és a legnagyobb látványt a gála főmeccsétől várhatjuk, ugyanis Görbics Gábor, a Venum újdonsült profi K-1 világbajnoka egy igazi muaythai-klasszissal, Phetsangkhat „Check Bin” Deóval csap össze.
Görbics Gábornak ugyan nem természetes közege a muaythai-mérkőzések világa, de a K-1 világbajnoka semmitől sem retten meg.
„Mondhatjuk, hogy a thai bokszhoz semmi közöm sincs, akadnak, akik féltenek is ettől a  meccstől, de én csak a győzelemre gondolok – jelentette ki határozottan az este magyar főszereplője. – Már a debreceni gála előtt lekötöttük ezt az összecsapást, én pedig nem csinálok olyat, hogy visszamondom.”
Görbics augusztus 22-én a debreceni Főnix Csarnokban szerezte meg a Venum világbajnoki övét, most pedig ahelyett, hogy ünnepeltetné, inkább új kihívás elé állítja magát. A tapasztalatlansága egyben az előnye is lehet, ugyanis stílusával meglepheti neves ellenfelét: „Győzni megyek, a saját elgondolásomat fogom végrehajtani. Kívülről kell bokszolnom, nem az ő távolságából, nehogy beleszaladjak egy könyökösbe. Nem szerezhetem meg egy hét alatt azt a tudást, amelyet ő húsz éve gyűjtöget. Meglephetem, mert erős vagyok, le tudom fogni, ha összekapaszkodunk, klinccsel is jobb lehetek. Frissességben és gyorsaságban felülmúlhatom, és figyelnem kell, ne kerüljek bajba, ezért fontos, hogy pihent legyek a meccsre.”
Debrecenben Mehdi Zatout ellen hatalmasat küzdött Görbics, de most sem számít könnyű összecsapásra. Úgy véli, augusztusi ellenfele ügyesebb volt, míg „Check Bin” sokkal keményebb ellenfél lesz. „Sokan azt várják, hogy majd agyonver, ezért az ellendrukkereknek is megmutatom, tudok győzni. Egy pillanatra sem becsülöm le az ellenfelemet, még ha az utcán nekem esne egy idegen, őt sem venném félvállról, nemhogy valakit, aki állítólag kétszáz meccset nyert meg. Arra készülök, hogy kibillentem, sokat fogok mozogni, amint lehet, megütöm keményen” – vázolta a tervet a magyar harcos.
A mentális felkészülés elengedhetetlen része a thai boksznak, Görbics ezen a területen sem bíz semmit a véletlenre: „Ez a  meccs mindig velem van. Amikor utazom a  buszon, amikor a gyerekemmel, az asszonnyal vagyok, beszélek, a hétköznapjaimban bármit csinálok, azon gondolkozom, hogy milyen szituációkba kerülhetek, és azokat hogyan oldjam meg. Ha mindenre felkészülök, akkor nem érhet meglepetés szombat este. Hatalmas próbatétel lesz, úgy vagyok vele, mindig lehet tanulni, a fejlődési lehetőségeim kimeríthetetlenek, mint a tenger.”
 
Még nincs értékelve