Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hazatért a kötöttfogású kontingens a brazíliai junior birkózó vb-ről

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.08.15. |
birkózás
Hazatért a kötöttfogású kontingens a brazíliai junior birkózó vb-ről
Pénteken 17 óra 50 perckor landolt a Brazíliában zajló junior birkózó világbajnokság magyar kötöttfogású résztvevőinek repülője a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol barátok, rokonok várták őket. A csapat kicsit fáradtan, de boldogan tért haza, hiszen 3 bronzéremmel nehezebb volt hazafelé a poggyász.
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban véget ért a Salvador de Bahia-ban zajló junior birkózó vb a kötöttfogású szakág számára. A hat fős alakulat három bronzéremmel, egy ötödik és egy hetedik helyezéssel zárta a világversenyt. Az elért eredményekkel csapatunk megelőzte többek közt Örményországot, Iránt és Ukrajnát is. Érdekesség, hogy a „dorogi trió” a júniusi junior Európa-bajnokságon szintén egytől egyig bronzérmet szerzett. Így vélekednek az érmesek és edzőik a világbajnokságon való szereplésről:
 
ifj. Lévai Zoltán
 
„Nekem ez egy nehéz világbajnokság volt, a sorsolás miatt. Az első meccsemen ki is kaptam. Később egyre jobban ment. Az utolsó meccsemen éreztem, hogy az időeltolódás hatással volt rám. A japán elleni mérkőzésen már nem éreztem magam olyan formában, mint amilyenben mondjuk egy itthoni mérkőzésen szoktam lenni. De sikerült elhozni a bronzérmet, szóval büszke vagyok az elvégzett munkára.”
 
Torba Erik
 
„Ezt a vb bronzérmet ismét egy nagy fogyás után sikerült megszerezni. A kazahot és a kirgizt legyőzve jutottam az elődöntőbe, ahol kikaptam egy bolgártól. De a bronzmeccsre sikerült regenerálódnom, így meglett a bronzérem. A fogyás is nehéz dolog volt, így meg vagyok elégedve az eredménnyel.”
 
Papp Bertalan
 
„Már az Európa-bajnokságon is és itt a világbajnokságon is nagyon jó sorsolásom volt. A törököt sajnos nem tudtam megverni, de így is meglett a harmadik hely.”
 
 
Lévai Zoltán
 
„Berci teljesítményéhez annyit hozzá kell tennem, hogy a későbbi világbajnok törököt a két évvel ezelőtt a kadet Európa-bajnoki elődöntőben megverte és ez most is látszott a mérkőzésen. 
 
Összességében nagyon pozitív a verseny mérlege. Úgy gondolom, hogy nem csak egy csapatnak, de akár egy országnak is nagy tett, ha három érmet tud nyerni, úgyhogy borzasztóan örülök neki és megsüvegelendő eredmény. Főleg így, hogy már az Európa-bajokságon is hozták a fiúk ezt a teljesítményt. Bebizonyították, hogy mind a hárman a világ elitjébe tartoznak, hogy van létjogosultságuk jövőre az aranyéremért folyó küzdelemben és, hogy a későbbiekben a felnőttek közt is bekapcsolódhatnak a világ elitjébe.”
 
Sike András
 
„Az összképet nézve nagyon elégedett vagyok, hiszen három érmet nyertünk, amire régen volt példa. Azért bennem van egy kis hiányérzet, ami a bírók jóindulatát illeti. De mindig lehet javulni, az akciókat jobban végre lehet hajtani. A lenti birkózást kivették a junior mezőnynek a szabályzatából, de bízom benne, hogy ez hamarosan változni fog és a felnőttekével megegyező szabályokkal tudunk birkózni, akkor több lesz az akció. A fiúk egyelőre most elmennek a jól megérdemelt pihenésüket tölteni, de szeptember végén kezdődik a korosztályos országos bajnokság, utána a csapatbajnokságok. És mivel mindhárom érmesünk junior korosztályú lesz még jövőre is, készülünk az EB-re, vb-re.”
 
A Sike András és Lévai Zoltán vezette kötöttfogású csapat eredményei:
55 kg: 3. Torba Erik (Dorogi NC)
74 kg: 3. Lévai Zoltán (Dorogi NC)
84 kg: 3. Papp Bertalan (Dorogi NC)
96 kg: 5. Török Zsolt (FTC-Eger)
66 kg: 7. Losonczi Ottó (ESMTK)
50 kg: 14. Andrási József (Ceglédi VSE)
 
A világbajnokság természetesen koránt sem ért véget, jelenleg a női szakág mérkőzései zajlanak, és hamarosan szőnyegre lépnek szabad fogású versenyzőink is.
További részletek illetve háttér információk a világbajnokság aktuális eseményeiről a Magyar Birkózó Szövetség honlapján, a www.birkozoszov.hu weboldalon érhetők el.
 
Még nincs értékelve