Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nincs megállás

Felix Promotion | Felix Promotion | 2015.03.17. |
Nincs megállás
A Ferobox Event cirkálósúlyú klasszisa, Szellő Imre (5-0-0, 3 KO/TKO) szombaton nagyszerű győzelmet aratott a Ferobox ceglédi bokszgáláján.
A nagyszerű sportember már a 3. menetben megállította Erdei Zsolt korábbi ellenfelét, a grúz Shalva Jomardashvilit. Szellő Imre örömmel vállalkozott a küzdelem értékelésére.
 
„Ilyen végkifejletre számítottam, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan befejeződik majd a mérkőzés” – értékelte a ceglédi párharcot Szellő Imre. „A felkészülés alatt megnéztem Jomardashvili utolsó pár idegenbeli fellépéseit, azok alapján a korai menetekre veszélyesebbnek ítéltük meg. A taktikát is úgy dolgoztuk ki, hogy az első négy menetben csak egy-két ütéses kombinációkkal fogok operálni, mert csak a meccs második felében számítottunk a küzdelem esetleges idő előtti befejezésére.”
 
A taktika viszont borult, amikor Jomardashvili a második menet legvégén „fejre állt”. „Tényleg kemény ütés volt, és látszott, hogy szüksége van a számolás adata pihenőidő minden másodpercére” – folytatta a cirkálósúly magyar bajnoka . „Annak viszont kifejezetten örültem, hogy a harmadik menetre úgy jött ki, hogy mindent megtesz a győzelemért. Szerencsére a széles bombáit el tudtam kerülni, és tiszta ütésekkel megállítottam.”
 
Emlékezetes, hogy Jomardashvili szemhéja a harmadik menetben felszakadt, de elsőre nem volt egyértelmű, hogy vétlen összefejeléstől, vagy ütéstől történt-e sérülés. „Ha engem kérdeznek a közvetlen küzdelem után, akkor én sem tudtam volna megmondani. Azóta visszanéztük és kiderült, hogy egy balcsapottól repedt fel. Egyébként úgy vélem, hogy miután ő adta fel a küzdelmet, és nem orvosi tanácsra lett beszüntetve, gyakorlatilag részletkérdés.”
 
Szellő Imre szülővárosában léphetett kötelek közé, s nagyon élvezte a szurkolók szeretetét, akik egy órával a gála után is folyamatosan éltették a sportcsarnok szomszédságában.
 
„Ilyen fogadtatásról álmodni sem mertem, nagyon hálás vagyok a közönségnek, hogy megtöltötték az arénát, és ekkora szeretettel fogadtak minket. Köszönöm nekik! Egy ökölvívó számára nincs nagyobb öröm, és büszkeség, mint amikor hazai közönség előtt léphet a szorítóba” – mondta érezhető lelkesedéssel Szellő Imre.
 
A cirkálósúly magyar legjobbja nem sokat pihenhet, hiszen hamarosan ismét ringbe szólítják – a tervek szerint már a Ferobox Event következő, április 18-i gáláján kötelek közé lép. „Még kedden pihenek, utána kezdem a felkészülést” – fogalmazott. „Céljaim vannak, nincs megállás, hiszen az év végéig el szeretnék jutni legalább odáig, hogy a négy nagy szervezet egyikének a nemzetközi övéért szállhassak ringbe. Ehhez kell a meccsszám és a profi  tapasztalat! Egyáltalán nem zavar az erőltetett menet, szeretem a kihívásokat, a terhelést és mint ahogy remélem az látható, apait-anyait beleadok, hogy az álmaimat megvalósíthassam. Méltó utódja szeretnék lenni az olyan elődjeimnek, mint Kovács István vagy Erdei Zsolt.”
 
 
Még nincs értékelve