Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A TEK elkötelezett a beteg gyermekek gyógyulásáért

Szilvási-Kassai Eszter | totaldamage.hu | 2016.09.19. |
TEK-gála
A TEK elkötelezett a beteg gyermekek gyógyulásáért
A szombati TEK-gála nem csak azért volt sporttörténeti jelentőségű, mert a nagyszabású Bellator Kickbox-gálát is Budapestre hozta, hanem azért is, mert ez az egyetlen olyan küzdősportgála Magyarországon, amely a teljes bevételt a beteg gyermekek gyógyulására ajánlja fel.
Szeptember 17-én a Syma csarnokban a TEK szervezésében közel 300 sportoló szállt ringbe vagy lépett a tatamira, hogy összemérje tudását. Idén az Országos Mentőszolgálat is indult a csapatversenyen, így a tömegsport már minden szinten érvényesült a gálán. A rendezvény csúcspontja a Bellator kickbox gála volt, amely Torino és London után érkezett Budapestre. Az összecsapások előtt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója adta át a Bethesda Kórház képviselőinek azt az urnát, amely a rendezvény teljes bevételét tartalmazta egyértelművé téve azt, hogy a terrorelhárítók elkötelezetten segítik a beteg gyermekek gyógyulását.
 
Bencze János, a Bethesda Kórház diakóniai igazgatója vette át azt a közel 800 ezer forintot, melyet a TEK gála szervezői a gyermekkórház alapítványának ajánlottak fel. Az alapítvány vezetője lapunknak elmondta: jótékonysági koncertek, egyéb programok folyamatosan vannak, küzdősport-gálából azonban ez az egyetlen egy, ami a Bethesda kórház alapítványát támogatja. Ennek az egyik oka az lehet, hogy a Bethesda együttműködést kötött a Honvéd Kórházzal a TEK és a rendőrségi dolgozók gyermekeinek ellátására. "Két évvel ezelőtt volt az első olyan alkalom, amikor ugyanez a TEK-gála zajlott, és annak a bevételét is a mi kórházunk kapta" - tette hozzá.
 
Arra a kérdésünkre, hogy ez az összeg mire lesz elég, a diakóniai igazgató elmondta: hónapok óta arra gyűjtenek, hogy az égéssérült gyermekeket gyógyító országos központjukba egy új műszert tudjanak vásárolni. A dermatom egy olyan bőrvágó eszköz, amely elengedhetetlen az osztályon fekvő gyermekek műtétjéhez. Bencze János bízik abban, hogy a mostani adományokkal együtt hamarosan összegyűlik az a négy millió forint, amiből meg tudják vásárolni a műszert.
 
Még nincs értékelve