Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb két magyar bronz a brazíliai junior birkózó világbajnokságon

sajtóanyag | archív | 2015.08.13. |
birkózás
Újabb két magyar bronz a brazíliai junior birkózó világbajnokságon
A Brazíliában zajló junior birkózó világbajnokság szerdai, második versenynapját két bronzéremmel zárta a magyar kötöttfogású csapat. Torba Erik és Papp Bertalan is kiemelkedő birkózással verte meg ellenfelét. A női szakág is megkezdi a versenyzést, megtörtént az első sorsolás.
A kötöttfogású szakág 55 kilogrammos súlycsoportjában Torba Erik a török Altan Abdurahmannal szemben lépett szőnyegre a bronzéremért vívott küzdelemben. A mérkőzést sokáig a török vezette, ám Erik fordítani tudott, így végül 2-2-re, utolsó akcióval ő érdemelte ki a dobogós helyezést.
Eszerint a forgatókönyv szerint zajlott le Papp Bertalan mérkőzése is a kirgiz Kazidin Aszikejev ellen, a szakág 84 kilogrammos súlycsoportjában. Bertalan ellen az első három perc után 2-0-ra vezetett ellenfele, ám a második menetben egy remek akcióval és egy kiléptetéssel sikerült megfordítania a mérkőzést, így Torbához hasonlóan, 2-2-re utolsó akcióval nyert, ezzel ő is bronzéremmel köszönt el a brazíliai versenytől.
 
Továbbá megtörtént a női szakág első sorsolása is a 44, 51, 59 és 67 kilogrammban. Itt hazánkat egyedüliként az U23 Eb-bronzérmes Sándor Klaudia képviseli a 67 kilogrammos súlycsoportban. Klaudiának nem lesz könnyű dolga, ugyanis az már bizonyos, hogy korábbi korosztályos világ- és Európa-bajnok némettel kell szembenéznie a 16 fős mezőnyben.
 
További részletek illetve háttér információk a világbajnokság aktuális eseményeiről a Magyar Birkózó Szövetség honlapján, a www.birkozoszov.hu weboldalon érhetők el.
 
Még nincs értékelve