Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elektromos töltőpontok közel az otthonokhoz

Összeállította: Benkő Péter | Pixabay | 2018.10.04. |
Elektromos töltőpontok közel az otthonokhoz
Egy kormányzati javaslat alapján az angliai elővárosokban épülő új otthonokat fel kell szerelni elektromosautó-töltő hellyel. Az intézkedés elsődleges célja ezzel tehát az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának radikális minimalizálása.
A kormány éghajlatváltozási tanácsadóinak véleménye szerint, ha az ország el szeretné érni a 2050-re kitűzött célt, muszáj lesz megállítania a járművek szén-dioxid-kibocsátását 2040-re.
Természetesen a probléma jóval összetettebb annál, amilyennek elsőre látszik. Az elektromos töltőhelyek telepítése ugyanis csak egy része a folyamatnak, tulajdonképpen a legelső lépés. Ezenkívül számos egyéb intézkedés bevezetésén is el kell elgondolkodni, kezdve az alapoknál, azaz az autók gyártásánál, folytatva a hagyományos, benzin- és dízelüzemű gépkocsik értékesítésének korlátozásával, adott esetben a tilalmával. Úgy véljük, a célok jók, észszerűek, már-már eszményiek, de az biztos, hogy minderről az autógyártóknak is markáns véleményük lesz.
A töltőpontok létesítésénél felvetődnek további megválaszolandó kérdések is, elsősorban a megfelelő infrastruktúra kialakításával és az ehhez kapcsolódó pluszköltségekkel kapcsolatban, hiszen a töltőoszlopokon túl szükséges lesz a megfelelő közvilágítás, illetve a parkolóhelyek létesítése is.
Még nincs értékelve