Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Miért ne motorozz hidegben?

x | 123.rf.com | 2018.03.01. |
motorozás
Miért ne motorozz hidegben?
Ahogy beköszönt az igazi, hideg tél, nem csak az autósoknak, de a motorosoknak is fel kell készíteniük járgányukat a zord időjárásra és a mínuszokra. A jeges, havas úton sajnos könnyedén megtörténik a baj, ezért a téli időjárásban még nagyobb odafigyeléssel kell vezetni.
A gumik tapadása ilyenkor sokkal korlátozottabb, mint nyáron, meleg időben, legyen szó akár téli gumiról is. Fontos tudni, hogy nem csak a motort kell felkészíteni a rossz időjárásra, hanem finomítani kell a vezetési stílusunkon is, hiszen ezzel nagyban javíthatjuk a közlekedés biztonságát.
 
A téli időjárásban csak óvatosan a motorokkal! 
 
A hideg, zord időjárásban legjobb letenni a motort, azonban ha mégis motorozunk, fontos hogy óvatosan tegyük azt. Amikor az úton vastag hó vagy jégréteg található, a legjobb, ha a motor bedöntését nagyon finoman kezdjük csak el. Ilyen csúszós úton mindenképpen el kell kerülni a hirtelen mozdulatokat és a kormánnyal is óvatosabban kell bánnunk. 
 
Az a legjobb, ha fékezés megkezdésekor folyamatosan enyhén adagoljuk a fékerőt, hiszen az első kerék tapadása a legrosszabb, így azonban a tapadó felülete kicsit megnő és a gumi szépen ki tud lapulni és rá tud feszülni az úttestre. Azoknál a motoroknál, amelyek kombinált fékrendszerrel vannak ellátva, még óvatosabban kell bánni, hiszen a hátsó fék használata során még jobban megtud nőni a kicsúszás esélye, főleg az első kerekeknél. 
 
Néhány tipp a téli motorozáshoz
 
Egy kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy a havas úton újra meg kell tanulnunk motorozni. Ezért is javasolják a szakemberek, hogy amatőrök semmiképpen ne üljenek kétkerekűjükre télen, hiszen olyan dolgokat kell alkalmaznunk, amelyek a nyári időjárásban egyáltalán nem szükségesek. Induláskor óvatosan, finoman adagoljuk csak a gázt, kerüljük a hirtelen felgyorsulást, főleg ha nagyon hideg időben motorozunk, hiszen nagyon hamar kicsúszhat a motor alólunk. Ez főleg az erősebb motoroknál fordulhat elő, ilyenkor célszerűbb egyből másodikban indulni. 
 
Sosem szabad figyelmen kívül hagyni a motorféket, hiszen ebből komoly problémáink is adódhatnak. Ha kanyar felé közeledünk, ügyeljünk arra, hogy mennyit is váltunk vissza és hogyan engedjük ki a motor kuplungját. 
 
Hiszen ha kis időn belül, hirtelen túl sokat váltunk vissza, illetve a kuplungot is túl gyorsan engedjük rá, akkor a motor könnyedén keresztbe tud állni az úttesten. A kanyar kimenetelénél is előfordulhat, hogy ha túlságosan húzzuk a gázt, akkor keresztbe csúszik a motor az út közepén. 
 
Amikor a hátsó fékről beszélünk, mindenképpen észben kell tartanunk, hogy óvatosan kell nyomnunk a pedált, hiszen a kerék még hamarabb kicsúszhat fékezés közben ilyenkor, ha a hátsó féket használjuk. Ha pedig a motor keresztbe áll egy forgalmas út közepén, főleg téli időjárásba, nagyon hamar meglehet a baj. 
 
Ha bármilyen probléma adódna, tartsuk észben, hogy ha megcsúszik a motor, lábainkat kifelé nyújtsuk, nehogy véletlenül bekerüljön a megcsúszott motor alá. Téli motorozás során koncentráljunk arra, hogy a két féket lehetőleg egyszerre használva vegyük be a kanyart, ezek mellett azonban vezetési stílusunkat is ehhez alkalmazzuk. 
 
Elsőre furcsa lehet, mégis igaz az, hogy a felsőtestet sokkal jobban meg kell dönteni kanyarodáskor a kanyar belső íve felé, mint ahogy száraz úton szoktuk. 
 
Ezzel a módszerrel rengeteg plusz tapadást tudunk adni a guminak, amely biztonságosabb vezetést nyújt a motorosok számára. Érdemes biztonságos útfelületen gyakorolni mielőtt éles forgalomba indulnánk télen vagy várjuk ki a jobb időt.
 
Még nincs értékelve