Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Premieren az új HARLEY-DAVIDSON SPORT GLIDE

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.11.07. |
Harley-Davidson
Premieren az új HARLEY-DAVIDSON SPORT GLIDE
Bemutatkozik az új Harley-Davidson® Sport Glide™, az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek. A levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelt, sokoldalú Sport Glide délcegen suhan a város utcáin, de a hosszabb hétvégi kirándulásokra is ideális választás.
Az új Harley-Davidson Softail® család legújabb tagja
Új 43 mm-es fordított villák, valamint kívül elhelyezett hátsó rugóstag előfeszítő 
Milwaukee-Eight 107 V-twin motorblokk
Gyorsan és egyszerűen leszerelhető fejidom és oldaltáskák
Teljes LED világítás és elektronikus sebességtartó (tempomat)
3 egytónusú fényezéssel lesz kapható: Vivid Black, Twisted Cherry és Silver Fortune
Presztízs Magazin
A Sport Glide, amely a vadonatúj Harley-Davidson Softail® platformra épülő kilencedik modell és egyben a vállalat által 2027-ig bemutatandó 100 nagyhatású motorkerékpár közül a legutóbbi, a technológia és stílus egyedi kombinációját nyújtja. 
A Harley-Davidson túramotor családját jellemző klasszikus stílusjegyek megőrzése mellett a Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt. A könnyű, de erős, új Softail vázra épülő Sport Glide dinamikus és könnyen irányítható, miközben a vázba szilárd csavarkötéssel beépített Milwaukee-Eight 107 V-twin motor óriási forgatónyomatéka előzésekkor rendkívüli gyorsulást biztosít.
 
Presztízs MagazinDave Latz, a Harley-Davidson vezető tervezője:
“A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.”
Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezésért és dizájnért felelős alelnöke:
“A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva.  A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol.  A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.”
Presztízs MagazinA Sport Glide fejidom kialakítása a menetszelet eltéríti a motoros mellkasától, miközben a fejét turbulencia-mentes légáramban tartja. A fejidom gyorsan kioldható rögzítőkkel csatlakozik a villacsövekhez, amely ezáltal gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető. A még nagyobb szélvédelmet igénylő motorosok a szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt akár 5,5 hüvelykes, füstszürke szélvédőre is cserélhetik, amely a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozék kínálatában kapható.
Az új merev (és zárható) oldaldobozok elegáns kagylóhéj-dizájnt kaptak. A dobozokba a ki- és bepakolás egyszerű, a motoron ülve egy kézzel is nyithatók; egy csillapító eszköz segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák ugyanúgy, egy belső gyors-kioldó mechanizmus segítségével másodpercek alatt leszerelhetők, úgy, hogy a rögzítési pontok sem fognak feltűnően látszani. Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter.
Presztízs MagazinTovábbi csomagtér alakítható ki a háttámla-táska, a csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével, amelyek mindegyike kifejezetten az új Softail platformra tervezett legújabb levehető HoldFast ™ gyorsrögzítő rendszerrel rendelkezik. A Sport Glide oldaldobozaihoz és fejidomhoz hasonlóan a HoldFast tartozékok is másodpercek alatt fel- és leszerelhetők, hogy a motorkerékpárt visszanyerje eredeti cirkáló formáját.
A széles, kényelmes ülés és az előre helyezett lábtartók / kezelőszervek biztosítják a motoros számára a kényelmes háromszög pozíció felvételét, legyen szó bármilyen méretű emberről; az ülés magassága mindössze 652,7 mm. A Daymaker LED fényszórót LED-es jelzőfény veszi körül, kiegészítve a hátsó LED lámpát (és a hátsó LED-irányjelzőket). A motoron alapfelszerelésként USB-s töltő, kulcs nélküli gyújtás funkció és Harley-Davidson Smart Security rendszer található.
Az új, 43 mm-es fordított villák biztosítják a motor első futóművének merevségét és a pontos irányítást. A stabilitás és a megbízható fékteljesítmény érdekében egyoldalú lengéscsillapító rendszerrel rendelkeznek, melynek a teljesítményét az alapszerelvényű ABS tovább növeli. A Sport Glide elöl 18 hüvelykes, hátul 16 hüvelykes új, öntött alumínium Mantis kerekeken gurul, Michelin Scorcher 31-es nagyteljesítményű abroncsokkal.
A Sport Glide a legújabb Softail központi rugóstaggal szerelt (monoshock rendszerű) hátsó felfüggesztéssel van felszerelve, kívül elhelyezett hidraulikus rugó előfeszítővel, ami a jobb oldali fedél alatt található forgatógombbal állítható be. Így az előfeszítés a poggyász vagy az utas súlyához könnyen beállítható az optimális felfüggesztési teljesítmény (rugózás és csillapítás) valamint kormányzási geometria megtartása érdekében. 
A teljesen fekete Milwaukee-Eight 107 erőátviteli rendszer új szintre emeli a Harley-Davidson Big Twin cirkálók teljesítményét és kifinomult vonalvezetését, beleértve az új Sport Glide modellt is. A kettős kiegyenlítőtengelyes rendszer szinte teljesen kiküszöböli a primer rezgést alapjárati fordulaton, de karakteres motorüzemet nyújt menet közben a vezető számára. A motor közvetlen csavarkötéssel van a vázban rögzítve, amely amellett, hogy erősíti a váz merevségét, közvetlen kapcsolatot teremt a motoros és az erőátvitel között. 
A hengerfejek legforróbb pontjain kialakított precíziós olajhűtés tovább növeli a motoros és az utasok komfortérzetét. A 2IN1 kipufogórendszer az elnyúló hátsó leömlőcsővel és a fekete kipufogódobbal sportos megjelenést kölcsönöz a motorkerékpárnak, és nagyobb kanyarodáskori hasmagasságot biztosít. Az elektronikus gázmarkolat alapszerelvényként elektronikus sebességtartást tesz lehetővé.
Azok a motorosok, akik még erősebb Milwaukee-Eight teljesítményt szeretnének elérni a Sport Glide motorkerékpárral, a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozékok és -kiegészítők kínálatában megtalálják a különféle szintű Screamin’ Eagle tuning csomagokat, a Stage I. szintű Street Cannon kipufogódob és hozzá hangolt légszűrő rendszertől egészen a Stage IV. szintű 114 köbhüvelykes tuning konfigurációkig.
Harley-Davidson Sport Glide – Dinamikus motorozás hosszú távon!
További információ: http://harley.hu/collection/11/range/4/model/6646/sport-glide  
 
Még nincs értékelve