Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

David Beckham: egy különleges utazás a világ körül

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.10.30. |
David Beckham
David Beckham: egy különleges utazás a világ körül
A BBC Worldwide és a BBC One csatorna új műsort jelentett be David Beckhammel, melyet a Big Earth Productions készített.
Generációjának egyik legnagyobb labdarúgója, David Beckham idén karácsonykor újra visszatér a brit és a nemzetközi képernyőkre egy különleges utazással, melynek folyamán a világ hét kontinensén hét meccset fog lejátszani. Anglia legnépszerűbb focistája a világ létező legextrémebb, legtávolabbi és legnagyobb kihívást jelentő helyein, a labdarúgást kedvelő helyi közösségek mindennapjain keresztül mutatja be a foci nemzetközi, határokat nem ismerő varázsát és vonzerejét.
 
A film, a BBC Worldwide-dal és a BBC Big Earth Productions-szel közösen, végig követi a labdarúgó ikon utazását Pápua Új-Guinea falvaiban, a nepáli hegyek lábainál, Buenos Aires utcáin, a Djibouti sivatag síkságaitól, Miami szépen gondozott lejtőin keresztül, az Antarktisz fagyott, kihalt területeiig. 
 
Ebben a 90 perces filmben David a kontinenseken átívelő, kihívásokkal teli utazásában ígéretet tesz arra, hogy bemutatja a világ gazdag és sokszínű kultúráit, mindezt egyetlen játékkal összekötve, folyamatosan arra törekedve, hogy felfedezze mit is jelent ez a játék szerte a világon és bemutassa, hogy még mindig meg van a futballnak az az ereje, ami életeket változtathat meg, pont ahogy annak idején a sajátját is. A pályán kívül megismeri azon emberek életét, akik nap, mint nap küzdenek a megélhetésért és mindennapos kihívást jelent számukra maga az élet, valamint azokét is, akik lehetőséget kaptak, hogy álomba illő életet éljenek, miután bekerültek a legnagyobb és legelismertebb ligákba. Az utazás ott fejeződik be, ahol Beckham-nek minden elkezdődött, az Old Traffordban, itt játssza az utolsó mérkőzését egy sereg nemzetközileg elismert labdarúgó legendával, hogy méltó búcsút vegyen ettől a  csodálatos játéktól.
 
“Emlékszem, mikor még egy repülőn ültem és a barátaimmal beszélgettünk erről az ötletről, de soha nem gondoltam volna, hogy mindez valósággá válik. Őszintén izgatott vagyok, hogy most végre meg tudjuk valósítani ezt a nagyratörő elképzelést. Akár játékosként, akár a pályán kívül az UNICEF vagy más jótékonysági szervezet tagjaként láttam, hogy a sport és különösen a futball milyen hihetetlen hatással bír az emberek életére. Ez a csodálatos utazás lehetővé teszi számomra, hogy bemutassam az általam annyira szeretett sport pozitív oldalát és rávilágítsak azoknak az embereknek a szenvedélyére és önzetlenségére, akik ezt a játékot a jó erő szinonimájaként játsszák” - nyilatkozta David Beckham.
 
A David Beckham: For The Love Of The Game című film a második dokumentumfilm, melyet a BBC számára készített. A tavalyi évben, a David Beckham Into The Unknown világszintű siker volt, mely a BBC Worldwide által, több mint 165 országban került forgalmazásra. 
 
A BBC Worldwide kereskedelmi igazgatója, Suzanne McKenna, így nyilatkozott a filmről: “David Beckhamnek hihetetlen képessége van a különböző kultúrákban élő emberekkel való kapcsolatépítésben a labdarúgás iránti szeretetén keresztül. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy újra vele dolgozhatunk ebben az egyedülálló és inspiráló produkcióban. A világ legtávolabbi sarkaitól kezdve a legnagyobb metropoliszain át, a futballban meg van az az erő, amivel képes összehozni az embereket és ez a közös szenvedély a világ minden pontján hatással van a közösségekre.”
 
Charlotte Moore, a BBC One munkatársa az alábbiakat mondta: “David Beckham egy különleges produkcióval tér vissza a BBC One képernyőjére, mellyel egy régóta dédelgetett vágyát valósítja meg, miszerint hét meccset játszik minden kontinensen, Nepáltól kezdve, Pápua Új-Guineán keresztül, Chilében és az Antarktiszen is. David azt a célt tűzte ki maga elé, hogy kiemelje és megmutassa miként lehet a labdarúgás, egy megváltoztató erő, mely jó irányba fordíthat életeket és összehozza még a világ legelszigeteltebb és legkiszolgáltatottabb közösségeit is.”
 
Maxine Watson, a BBC Documentaries megbízott szerkesztőjének nyilatkozata: “David Beckham egy labdarúgó ikon, akinek a játék iránt érzett szenvedélye mindannyiunk számára ismert, ez az a játék, amely megváltoztatta az életét és továbbra is átalakítja a fiatal futballisták jövőjét Európától kezdve, Amerikán keresztül Afrikáig és még azon is túl. Ez a kihívás egy felfedezőút is egyben, amely méltó tisztelgés a labdarúgás ereje előtt.”
 
Útitársa, egyben gyerekkori barátja Dave Gardner, gyakran utazik veszélyes és nehezen járható terepeken keresztül, hogy eljusson a célállomásokra, de ahhoz, hogy teljesen megértsék és átérezzék a vidéket együtt élnek és futballoznak az ottlakókkal. Az utazás során Davidnek is egyre világosabbá válik, hogy a labdarúgás nem csupán sport, hanem egy nemzetközi nyelv is, amely a világ bármely pontján ugyanazt az élményt nyújtja a játkosoknak és a nézőknek is egyaránt.
 
Még nincs értékelve