Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.08.31. |
Duna-átúszás
Minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra
A szervezők szerint minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra, amelyet szeptember 2-án 10 órától 13 óráig rendeznek a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül a Szabadság híd pesti hídfője és a budai Műegyetem rakpart között.
„Történelmi eseményre készülünk, hiszen soha nem volt még Budapesten hivatalos Duna-átúszás. Kétszer is átúsztuk próbaként a Dunát a szervezőkkel, illetve sporttársaimmal, barátaimmal. A vízminőséget pedig még ezen a héten is megvizsgáltattuk. Szerencsére minden rendben van, két nap múlva 400 fő biztonságosan átúszhatja a Dunát. Ráadásul terveink szerint jövőre még többen megtehetik majd ezt.” – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete.
„A szervezők kérésére harmadik alkalommal ellenőriztük le a víz minőségét. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. akkreditált laborja által végzett vizsgálatok az adott szakaszon “megfelelő” és "jó" eredményt hoztak, ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Duna átúszása fertőzési kockázattal nem jár, tehát a verseny biztonságban teljesíthető!" – mondta Dr. Szentes Tamás, helyettes államtitkár, Országos tisztifőorvos.
A Műegyetem rakparton kialakított műfüves pályákon 10-től 18 óráig tart majd a kispályás focitorna, melyre 30 csapat nevezett. Pályára lép majd a Művész Válogatott, a Média Válogatott és a Footgolf Válogatott is. 
11 órától 16:30-ig a street workout 150 amatőr és profi versenyzője mutatja be gyakorlatait a Citadellánál, ahol a 4 és 8 km-es futást is rendezik, 15:35-kor és 16:15-kor, erre a versenyszámra előzetesen 800 fő nevezett.
 A program 19 órakor ér majd véget a díjátadó ünnepséggel a Műegyetem rakparton.
„Fontos információ az úszók számára, hogy bár a start a Szabadság híd pesti hídfőjénél lesz, az úszás előtti regisztráció a műegyetem rakparton kialakított versenyközpontban történik. Az úszókat kisbuszokkal innen visszük majd át a start helyszínére.” – mondta Kiss Gergely, aki nagyon izgatottan várja a szombati versenynapot.
„A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából azt hiszem történelmi esemény részesei lehetünk, ráadásul a rendezvény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!” – fejezte be a vízilabdázó.
 
BUG menetrend:
Műegyetem rakpart 
10:00 – Megnyitó 
10:00 – 10:15 – Közös bemelegítés Béres Alexandrával
10:00 – 13:00 – Duna-átúszás
10:00 – 18:00 – Foci
15:00 – 15:30 – VIP focimeccs
17:30 – 18:00 – Foci döntő
19:00 – Díjátadó, az esemény zárása
Citadella
11.00 – 16.30 – Street workout Freestyle Battle & amatőr erőnléti felmérés
15:35 – 16:40 – 4k futóverseny
16:00 – 16:30 – Street workout döntő
16:15 – 17:00 – 8k futóverseny
 
Még nincs értékelve