Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mozdulj Rá!

Kosarazz együtt Cseh Lacival, Joó Abigéllel és Heidum Bernadettel

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.04.30. |
kosárlabda
Mozdulj Rá!
A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiemelt célként kezeli a hallgatók figyelmének felkeltését az egészségfejlesztés fontosságára, az életmódváltás talán legszórakoztatóbb elemére a rendszeres testmozgásra, a fizikai aktivitásra. Így a szabadidősportot és az arra szóló motiválását szolgáló SportPont Program (SPP) népszerűsítésére a MEFS kampányt indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) együttműködésében ezzel a szlogennel:
Mozdulj Rá! Heti 3x45 perc mozgás megváltozatja az életed!
 
A Mozdulj Rá! kampány fő célja rávilágítani arra, hogy az egészség megőrzése, a fittség, a közösségépítés és összetartozás egyik legjobb módja a sport. Hiszen a kampány arcai, az úszó világbajnok Cseh Laci is szívesen kosarazik szabadidejében, a gyorskorcsolyázó Európa-bajnok Heidum Berni strandröpizik, a judós Európa-bajnok Joó Abigél tollasozik, azaz mindenki talál magának olyan sportot, amely  kikapcsolja, örömet okoz neki, és így is megőrzi egészségét és fittségét. Felmérések szerint a felsőoktatásban a hallgatók 23,0%-a éri el a rendszeres testedzés szintjét,  további 48,2% az, akikben ugyan van indíttatás, de sokszor nincs elegendő motivációjuk. Őket szeretné a kampány elérni és megmozgatni. A kampány elemei:
 
1. A Mozdulj Rá! kampány főbb állomásai a Facebookon:
Olimpikonok kihívása egy-egy számukra különleges sportágban
Híres sportolók és közéleti személyiségek kihívásai a facebookon – hetente újabb feladatot adnak a résztvevőknek a meglepetés hírességek!
 
 
Presztízs MagazinA Mozdulj Rá! kampány arcai: 
Cseh László, úszó: olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, háromszoros Universiade győztes, kilencvenötszörös magyar bajnok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója
Joó Abigél, judós: olimpiai 5. helyezett, kétszeres Európa-bajnok, Universiade bajnok, hétszeres magyar bajnok, a Szent István Egyetem hallgatója
Heidum Bernadett, rövidpályás gyorskorcsolyázó: olimpiai 6. helyezett (váltóban), Európa-bajnok, Universiade ezüst- és bronzérmes, több mint tízszeres magyar bajnok, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója
 
2. A Mozdulj Rá! kampány fő programjai:
 
Nyitórendezvény 
2016. május 5. Kosárlabdaünnep 2016, rekordkísérlet 
központi helyszín: Hősök tere, Budapest, további helyszínek: 19 felsőoktatási intézmény Budapesten és országszerte
Cél: délután 15.00 és 16.00 között ellenőrzött körülmények mellett minél több felsőoktatási hallgató és oktató minél több 3 pontos kosarat dobjon. Ezzel új magyar alapcsúcs és világrekord is születik majd. Együtt kosarazhat az érdeklődő 11-kor Cseh Lászlóval, 11.40-kor kihívhatja Heidum Bernadettet, 12.20-kor pedig Joó Abigélt!
A központi helyszínen egész napos kosárünnep lesz a Face Team főszereplésével, ahol fantasztikus akrobatikus kosárlabda színházat láthatnak a nézők és trükköket is tanulhatnak a fiatalok.
05.05-én 16 órától a Mozdulj Rá! kampány labdás flashmobján is részt vehet az, aki megtanulja a koreográfiát, ezzel is hozzájárulva a mozgás fontosságának hirdetéséhez. (A résztvevők jutalma az élményen túl 2 sportpont.) 
Flashmob felhívás és tanulandó koreográfia letölthető az egyetemi sport youtube csatornáján!
 
 
Még nincs értékelve