Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

2041-re elérik a teljes karbonsemlegességet

Benkő Péter összeállítása | VELUX | 2021.01.07. |
karbonsemlegesség
2041-re elérik a teljes karbonsemlegességet
Erdők megóvásával, helyreállításával, új erdők telepítésével ellensúlyozza a VELUX Cégcsoport az 1941-es megalapítása óta kibocsátott és 2041-ig kalkulált összes, mintegy 5,6 millió tonna széndioxid-mennyiséget. A századik évfordulóra kitűzött teljes karbonsemlegességet a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetével, a WWF-fel közösen érik el. A karbonlábnyom csökkentése évek óta fontos törekvés: magyar leányvállalatuk az energiatakarékos technológiai megoldások telepítésének köszönhetően 2019-re tizedére csökkentette a gyártóegység károsanyag-kibocsátását, és helyi faültetési projektbe is belekezdtek.
A fák megóvásával és telepítésével az a cél, hogy növeljék a levegő széndioxid-tartalmának elnyerésére képes növényzet mennyiségét a bolygón, lassítva az éghajlatváltozást. Emellett a biodiverzitás fenntartása és az élővilág megmentése a helyi életkörülményeket, megélhetést is javítja. Mindezt a jelenlegi és a jövő generációjáért teszik. Hogy hol van szükség az erdők helyreállítására vagy új erdők telepítésére, azt a WWF segít feltérképezni, így például az első két erdőprojekt Ugandában és Mianmarban valósul meg.
Mivel a legtöbb termékük elsődlegesen fából készül, közvetlen kötelezettségüknek érzik, hogy a fa beszerzésének ne legyenek negatív hatásai a környezetre, az erdők biodiverzitására. Vállalják a cégcsoport és a teljes értéklánc által kibocsátott széndioxid-mennyiség drasztikus csökkentését is a klímatudomány iránymutatásával összhangban, ezért csatlakoztak a Science Based Targets programhoz.
Még nincs értékelve