Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Minden eddiginél nagyobb csökkenés

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2021.02.25. |
Minden eddiginél nagyobb csökkenés
Áprilisban 16,9%-kal, az első félévben pedig összességében 8,8%-kal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást mért egy nemzetközi kutatócsoport a tavalyi év azonos időszakaihoz képest. Ennek oka egyértelműen a járvány miatti gazdasági csökkenésben keresendő.
Érdekesség, hogy ez az érték magasabb, mint 1979-ben, a kőolajválság, de nagyobb még a 2008-as gazdasági világválság időszakában mért adatnál is, és leginkább a szárazföldi közlekedés visszaesésének köszönhető.
A nyár folyamán, amikor időszakosan visszaállt az életünk a megszokott kerékvágásba, a szén-dioxid-kibocsátási adatok is újra növekedtek, és hasonlóan alakultak a korábbi években megszokottakhoz.
Abból tehát, hogy egy rövid időre fellélegezhettünk, még nem vonhatunk le messzemenően pozitív következtetéseket, mert ha hosszú távon alacsonyan kívánjuk tartani az széndioxid-kibocsátási és egyéb légszennyezettségi értékeket, ahhoz nagyobb arányú átalakításokra lenne szükség a különböző ipari, kereskedelmi és közlekedési ágazatokban együtt – állapították meg a szakértők.
 
(A cikk a Pannon Presztízs magazin 17/12-es számában jelent meg.)
Még nincs értékelve