Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban

Összeállította: B.P. | Pixnio | 2020.07.23. |
Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban
A Morgan Stanley pénzintézet budapesti technológiai központjában mobilalkalmazással is csökkentik a műanyagpazarlást, felvéve a küzdelmet a műanyagszennyezés globális problémájával. A pénzintézet vállalást tett: 2030-ig 50 millió tonnával redukálja a folyókba, óceánokba, a tájba és a szemétlerakókba kerülő műanyag mennyiségét.
E célok eléréséhez a zöld kötvények piaca az egyik eszköz. A zöld kötvények hasonlók a hagyományosakhoz, de kibocsátó szervezetük vállalja, hogy a környezet érdekét szolgáló beruházásokat finanszíroz belőle az energiahatékonyság javításától a fenntartható erdő- és mezőgazdaságon át a tiszta vízhez jutást elősegítő projektekig.
A világ egyik vezető élelmiszeripari és üdítőital-gyártó vállalata a közelmúltban jelentette be első zöldkötvény-kibocsátását a Morgan Stanley-n keresztül, melyből fenntarthatósági programokat finanszíroz a vállalat, például 2025-ig 35 százalékkal csökkenti ellátási láncában az új műanyagok használatát. Noha az 1 milliárd dolláros zöldkötvény-kibocsátáshoz képest a tartós ivópalackok használata kis gesztus, fontos jele annak, hogy egy vállalat komolyan veszi a műanyagszennyezést. Ezért lényeges, hogy a pénzintézet budapesti technológiai központjának munkatársai is támogatják a célkitűzéseket. Arra is ösztönzik őket, hogy tartós ivópalackot vigyenek magukkal a munkahelyükre.
Még nincs értékelve