Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar kempós érmek a cseh openen

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.04.05. |
kempó
Magyar kempós érmek a cseh openen
Prágában csaptak össze a cseh és a környező nemzetek harcosai a hétvégén. A félprofi, pénzdíjas K-1, MMA és thai-box-gálán négy magyarnak is sikerült érmet szereznie.
A “Ring Sportok” fantázianevet kapó cseh nyílt versenyen két egyesület, az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo és a Csepeli Pitbullok képviselték a Magyar Kempo Szövetséget szombaton. Előbbiből Szendrei Rebeka és Pokorni Ádám K-1, utóbbiból Komár Dániel és Hankó János MMA szabályrendszerben mérettette meg magát.
 
Sajnálatos módon az esztergom-kertvárosi sportolók betegséggel, illetve sérülésekkel küzdöttek, így messze nem tudtak százszázalékos állapotba kerülni a meccseikre. Ennek ellenére mindketten éremmel térhettek haza. Szendrei Rebeka a jobb lába hatékonyságát volt kénytelen nélkülözni, de ez sem gátolta meg abban, hogy győzedelmeskedjen a prágai Sparta Arénában. Előbb lengyel, majd szlovák versenyző ellen nyert a 65 kg-os súlycsoportban, junior korosztályban.
 
A felnőtteknél Pokorni Ádám a 86 kg-osok között aratott fölényes győzelmet egy lengyel harcos ellen a legjobb négybe kerülésért vívott párharcban. Ellenfelére a harmadik menetben rá is számoltak. Ádám azonban a Magyarországról vitt betegségét sajnos sérüléssel is tetézte ezen az összecsapáson, így edzője és édesapja, Pokorni Gábor nem engedte tovább versenyezni. Végül veretlenül zárt bronzéremmel az esztergom-kertvárosi kempós.
 
A csepeli Komár Dánielnek is megérte elutazni Csehországba. A hosszú, áldozatos felkészülés meghozta számára a sikert. A 15-17 év közti korosztályban, 60 kg-os súlycsoportban senki sem tudta legyőzni ezen az openen. Első mérkőzésén egy kínai harcost kopogtatott le karfeszítéssel. A folytatásban korábbi ellenfelével került szembe: két éve pontozással kikapott Dani attól a cseh harcostól, aki ezúttal nem tudta útját állni a csepeli pitbullnak. Egyhangú pontozással nyert a magyar fiú, s tornagyőztes lett korosztályában. “Hónapokat készültem erre a versenyre, ráadásul két hét alatt le adtam 6 kg-ot, szóval egy elég kemény fogyasztást is megcsináltam. Külön öröm, hogy revánsot tudtam venni a döntőben. Köszönöm a családomnak és a segítőimnek, hogy mindenben mellettem álltak és hozzásegítettek ehhez a sikerhez!” - nyilatkozta a torna után Komár Dániel.
 
Hankó János is MMA szabályrendszerben lépett ketrecbe, végül bronzérmes lett a 61 kg-os súlycsoportban.
 
Még nincs értékelve