Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Budapesten a turizmusban érdemes elhelyezkedni!

budapestallas.hu | 123rf.com | 2017.04.25. |
állás, Budapest
Budapesten a turizmusban érdemes elhelyezkedni!
A turizmus kiemelkedő ágazatnak minősül az egész világon, így beleértve Magyarországon is. Mindenkinek ez a szó jut eszébe, ha valaki éhes, álmos vagy éppen pihenni szeretne. Magyarországot érdemes felfedezni, hiszen számos olyan hely van, amelyet muszáj megismerni. Országunk történelmét, valamint kultúráját tekintve igen gazdag. Azonban ha valaki elutazik az ország másik végébe, egy nap alatt úgy sem tudja felfedezni az adott helyszín nevezetességeit, tehát valahol muszáj megszállni.
A nyaralások alkalmával pedig alapból szálláshelyeket foglalnak a családok, vagy barátok. Azonban korosztálytól, és anyagi lehetőségektől is függ, hogy milyen helyek kerülnek lefoglalásra. A fiataloknak általában nem nagy az igényük a szálláshelyeket illetően, így ők leginkább az apartmanokat, esetleg kollégiumi szállókat foglalják le. Nekik a legfontosabb az, hogy a barátaikkal töltsék idejük nagy részét, és a jó hangulat adva legyen. 
Ez a korosztály az, aki még nem engedheti meg magának azt, hogy négy csillagos szállodában szálljon meg. A felnőttek igényei teljesen másak, hiszen ők inkább a kikapcsolódásra összpontosítanak. Nekik már kevésbé fontos a buli, és a pörgés. Ők azok, akik szívesen választják szálláshelynek a négy-vagy ötcsillagos hoteleket, továbbá vannak, akik meg is engedhetik maguknak ezt a fajta luxust. 
Budapestet sokan választják turistacélpontnak évről-évre, és nem csak külföldiek, hanem belföldiek is. A háromcsillagos szálláshelyek között megtalálható a Beatrix Hotel, a Helios Apartman Hotel, a BO18 Hotel Superior, a Hotel Erzsébet City Center, a Roombach Hotel Budapest Center, és még sok más hotel. A négycsillagos szállodák a városban a következők, csak pár a sok közül: Danubius Hotel Flamenco, Boutique Hotel Victoria Budapest, Hotel Parlament, Corvin Lux Aparthotel. 
A turizmus rengeteg embernek biztosít munkalehetőséget az országban. Budapest állások adódnak ebben a szektorban is. A legnépszerűbb szállodai munkák közé tartozik a recepciós állás. Aki recepciósként szeretne elhelyezkedni, mindenképpen beszélnie kell legalább 1 idegen nyelven. 
Azonban napjainkban a 2 nyelv már alapkövetelményként számít. Azoknak lehet testhezálló ez a munka, akik jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, már van tapasztalatuk a turizmus területén, továbbá felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek, ismerik a Hostware rendszert, valamint kiváló problémamegoldó képességek birtokában is vannak. 
A recepciós feladatok közé tartozik a vendég érkeztetése, hatékony informálása a szállodáról, prospektusok, különböző programok ajánlása, vendég esetleges panaszainak kezelése, igényeinek kielégítése, majd a vendég utaztatása, és a mindeközben felmerülő adminisztratív feladatok ellátása. A recepció két műszakból tevődik össze. Nappali, és éjszakai műszakokból, és ezek a műszakok 12 munkaórát ölelnek fel. Azonban a recepciós állásnak vannak előnyei is, például egy alkalmazott 1 hónapban 15, esetleg 16 napot dolgozhat. Az éjszakáért pedig jár az éjszakai pótlék. 
A nagyobb hotelek különböző részlegekből állnak, amelyek között megtalálható az értékesítés/szobafoglalás, marketing, és a beszerzés. Amennyiben szeretne, akár e részlegek egyikében is elhelyezkedhet. 
Fontos tudni, hogy ezekben a részlegekben általában középvezetők dolgoznak, így az állás betöltéséhez elengedhetetlen a felsőfokú végzettség. Azonban a középvezetők mellé kereshetnek asszisztenseket is. Egy asszisztensi pozícióhoz már nem szükséges diploma. Budapesten megéri állást találni, és ha a legfrissebb álláslehetőségre azonnal lecsapna, akkor a www.facebook.com/budapestallas oldalt érdemes követnie!
 
 
Még nincs értékelve