Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Előrelépések a vasúti biztonságban

Benkő Péter | Benkő Péter | 2019.02.27. |
vasúti biztonság
Előrelépések a vasúti biztonságban
Egyetlen szervezet sem védett a számítógépes támadások ellen. A vasút hatványozottan érzékeny a személyek és az áruk biztonsága miatt, és mert a rendszerek nagyon sok mindenben a digitális technológiáktól függnek.
A vasúti hálózatok egyre nyitottabbak, egymással összekapcsolódnak. Érthető, hogy egyes mérnökök ragaszkodnak a hagyományos zárt hálózatokhoz éppen a biztonság miatt, de ez korántsem olyan egyszerű, nem is kockázat nélküli. Miért? A hagyományos soros kommunikációs hálózatokat ma már szinte lehetetlen beszerezni, támogatni, fenntartani, javítani.
A hagyományos „biztonságos” zárt hálózat mindig kiszolgáltatott volt a cserélhető adathordozók, az emberek, a helyettesítő kiszolgálók és komponensek támadásaival szemben, amelyek esetleg fertőzöttek lehetnek különböző vírusokkal. Ráadásul a hálózatok elavultsága miatt, ha a szakembereknek segítségre van szükségük, órák vagy napok is eltelhetnek, nem pedig a hatékony, gyors online intézkedés. Tehát ha egy távoli eszközön beavatkozásra van szükség, a vagyonkezelő nem biztos, hogy rendelkezésére áll az illetékes erőforrás webhelyre történő továbbításhoz, de ha mégis, a távoli pálya menti helyszínre küldött személy veszélyeztetheti a rendszereket.
Számos pályahálózat-működtetőnek szüksége van a rendszer egész életén át tartó partnerségre az OEM-mel (Original Equipment Manufacturer: egy licenckonstrukció), de ez csak akkor hatékony, ha az eredeti gyártó hozzáfér a távoli hálózathoz, eszközökhöz. Ezért létezik egy olyan IP-kapcsolt infrastruktúra, amelynek számos előnye van, ám annak abszolút biztonságosnak kell lennie.
Még nincs értékelve