Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kalandozzunk!

A legjobb helyek Magyarországon

Bitter Noémi | Profimédia-Red Dot | 2018.08.23. |
Magyarország, utazás
Kalandozzunk!
Itt a nyár és a szabadság drága percei… Kalandok! Van, olyan, aki nem vágyik rá?! Hajrá, utazzatok, lépjetek ki a mókuskerékből! De vajon mi tesz jobbat? Egyszer elutazni jó messzire, vagy többször indulni el kevesebb időre? Íme a pszichológusok tanácsai és a legjobb úti célok Magyarországon.
Pszichológusok komoly kutatásokat végeztek nyaralásügyben. Azt persze mindannyian érezzük, hogy szabadságra menni isteni, sőt néha életmentő, de a szakembereknek köszönhetően már azt is tudjuk, miért. A szabadságon töltött pihenés csökkenti a szervezet stressz-szintjét, növeli az elégedettség érzését, ellazulunk, testi-lelki harmóniát élünk meg.
S – tegyük hozzá – minden nyaralás egy újabb adrenalin-löket, hisz egy újabb kaland…
 
Irány Magyarország!
 
Ha a fentieket figyelembe vesszük, és „a többször rövidebb többet ér” elvét követjük, az is fontos lesz, hogy egy kis pihenésért ne utazzunk túl sokat (nem beszélve a gyerekek – ha vannak – utazástűrő képességéről). Sőt ha nem tévesztjük szem elől a kevés szabadnapot, és a pannon táj rejtett szépségeit is fel akarjuk fedezni, akkor irány Magyarország!
Néhány kipróbált útirány, mely egyedül, barátokkal, de a családdal is sokoldalú (aktív vagy éppen passzív-nyugalmas) élményeket tartogat. Egyedül? Van esély ismerkedni, csajozni. Barátokkal? Lesz mit emlegetni. Családdal? Lesz mire emlékezni…
 
Presztízs MagazinSzigetköz
 
Tudtad, hogy hazánk legnagyobb, és Európa második legnagyobb szigete az északnyugat-magyarországi Szigetköz? Ezen a Mosoni-Duna és Nagy-Duna által határolt területen aztán van minden: igazi vadregényes tájak és kulturális programok. Számtalan felfedeznivalót rejt ez a mesebeli környék, mintha időutazáson járnánk, sráckorunk kalandregényeinek lapjain: csodálatos vízi világa igazi halparadicsom, számtalan vízi útvonalán magunk is elindulhatunk, de sok (akár motor)csónakos túrára is benevezhetünk. Ezek a túrák fantasztikus vízi utakon vezetik a látogatókat, és még hódokat is láthatunk. De jó néhány nyugodt bicikliút, a szigetvilág növény- és állatvilága páratlan élményekkel gazdagít. A dunakiliti duzzasztó, vagy a szervezett hajóúttal is megközelíthető bős–nagymarosi vízlépcső érdekes kirándulás lehet a Szigetközben, ahogy Mosonmagyaróvár kulturális kínálata. A térség legmenőbb települése pedig kétségtelenül Lipót. A pékség kávézójából hatalmas üvegablakokon keresztül figyelhetjük a futószalagon haladó frissen sült cipókat (ezeket ott, helyben meg is kóstolhatjuk). A lipóti strand pedig igazi gyöngyszem a hazai strandfürdők között. Olcsó, középkategóriás és luxusszállások között válogathatunk, ha a Szigetközbe vesszük az irányt.
 
Velencei-tó
 
A Velencei-tó környéke méltán vált kedvelt úti céllá az utóbbi években, és nemcsak azért, mert egyre jobbak a strandjai, hanem azért is, mert ezen a területen szintén számtalan dolgot érdemes megnézni, kipróbálni. Igaz, motorcsónakba szállni itt nem fogunk, de maga a tó Európa egyik legmelegebb vizű tava, a legjobb strandok pedig a velencei szabadstrand, az agárdi Napsugár strand és a Gárdony Sport Beach ökostrandja. A tavat körbeölelő 33 km-es gyönyörű, a strandokon és az erdőben végigfutó biciklitúrát sem érdemes kihagyni, jó kis sportteljesítmény, és még bicót sem kell vinnünk, mert kedvező áron több kölcsönző kínál (akár gyerek)járgányokat is. Akinek pedig sok lenne a 33 km, levághatja ezt egy Agárd–Pákozd–Szúnyog-sziget, nádasbeli utakon (is) közlekedő sétahajóval. Errefelé járva kihagyhatatlan a pákozdi Katonai Emlékpark, a dinnyési Várpark (váraink kőből megépített mini változataival) vagy a Pákozdi-ingókövek természetvédelmi terület 44 hektáros természetvédelmi térsége a Velencei-hegységben.
 
Presztízs MagazinForró nyári napokon
 
Az idei nyár (is) különösen melegnek ígérkezik. A legtikkasztóbb júliusi–augusztusi napokon sem muszáj otthon maradnunk a légkondicionált szobában, vagy az ilyenkor dugig megtelő strandokon nyomorognunk, kimozdulhatunk egy-egy hűsítő kirándulásra. Nem muszáj ezt a legmelegebb órákban tenni, esténként jóval izgalmasabb! Például a Budakeszi Vadaspark árnyas fái közé, a mindig kellemesen hűvös Szemlő-hegyi-barlangba, vagy a családdal is bejárható és a kánikulában is kellemes pilisszentkereszti Szurdok tanösvényre.
 
Vizek hátán, hegyek ormán
 
Igazán impozáns látvány, ahogy a Börzsöny és a Visegrádi-hegység csúcsai között áramlik kanyarogva a Duna. A Dunakanyar települései önmagukban megérnek egy-egy kirándulást – Esztergom, Vác, Szentendre, Visegrád –, de a több helyen megejthető kompozást és a kisoroszi szigetcsúcsot vétek kihagyni.
 
Azzal kezdtük, hogy minden nyaralás egy újabb kaland. S mondjuk meg őszintén: van, aki nem vágyik a kalandokra? Szerintünk bizony nincs!
 
Még nincs értékelve