Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Látnivaló, program és élmény

Vasúti „látványkalauz” – mit látsz, és mire kell gondolnod, ha kinézel a vonat ablakán?

Pápai Ferenc | archív | 2019.05.09. |
vasút
Látnivaló, program és élmény
Amióta elkészült és az Utasellátó étkezőkocsijában egy sajtóbemutató keretein belül az 1000 éves határig vihettük a hírét, hogy egy újfajta útikalauz is segíti erdélyi tájaink bemutatását, megértük, hogy a MÁV „karcsúsító intézkedései” önmaga elleni merényletek sorával leptek meg bennünket. De akiket a gyönyörűséges tájak fotói, és Erdély tartalmi értékei, szellemi és épített öröksége vonz, valamint a történelem ereje irányít, az nem mondhat le önmaga felfedezéséről. A múltunkból hagyományt teremteni kezdetek után, a megismerés magatartása következik, s ez már a jövőnkre nézve feladatvállalás is lehet.
A kiadvány címoldalának mondanivalója: együtt utazunk! Azon példaképekkel, akik nekünk „nyomot hagytak”, és bemutatták Erdélyt, akik elkészítették a táj leltárát, akik versben és prózában elkalandoztak velünk a legendák világától a mai valóságig. A pillanatnyi felfedezés, találkozás a tájjal. Mit látsz, és mire kell gondolnod, ha kinézel vonatod ablakából? A látvány elsődlegességén túl a tájat „beszéltetem” a múltról, a jelenről. A földrajz, a történelem, a néprajz, jeles személyiségek megszólalásai segítenek átfuttatni a múltat a jelen valóságába. A Hargita és a Corona, a történelmi székely gyorsvonatok útvonalán járunk, kitekintésekkel a szárnyvonalakra is.
Presztízs MagazinA mai nemzetközi, menetrendszerinti IC-vonatok, és a zarándokvonatok idegenvezetői anyagai sajátos változatban, egyedi üzenetként szólnak az utazóhoz. Mit kaptam Erdélytől, mit tudok ebből átadni a vonat ablakán kitekintve? Persze átszűrődik minden információ az egyedi látásmódokon keresztül, az alkalmi hangulatokon, a körülményeken át, értve és érzékelve, „hogy nincs napkelte kettő ugyanaz”, így utazás sincsen egyforma még ugyanazon a megtervezett, beprogramozott útvonalon sem.
„Megyünk és örülünk Erdélynek” – mondta Tamási Áron és Illyés Gyula 1941-ben, amikor kiadták ezt a jelszót. Ők igen szép példáját adták egymás kölcsönös megbecsülésének, hogy itt mindenik nép adott a másiknak és kapott a másiktól, s hogy mindenik mögött óriási forrásvidékek húzódnak. Célunk pedig az legyen, ami összeköt, nem pedig az, ami szétválaszt bennünket.
A vasúti látványkalauz szerkesztője, Pápai Ferenc idegenvezető a kiadványban kiemeli a kezdeteket, az erdélyi vasútépítés hőskorát, Gróf Mikó Imrének, „Erdély Széchenyijének” munkásságát. Aki pedig befejezte és bemutatta a nagyvilágnak Magyarország vasútjait, az Kain Albert, kinek az élete szintén magyar örökség. Örvendetes lenne, ha ma is akadnának a két jeles férfiú munkásságának önzetlen folytatói.
– Ismerjük a mai valóságot és a gyakorlatot, s ezért is a szép, a jó és tartalmas utazásra vágyakozva mondjuk a régi nótát: „Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat… Én a legszebb tájak közül, téged választalak…” Sajnos, egyre kevesebben utaznak vonaton! A pálya állapota, a szolgáltatás színvonala, az irreálisan magas árak, az 55km/óra átlagsebesség és szomszédaink gondjai – mindezen nem tudunk segíteni – sorolja a szerkesztő, majd hozzáteszi, a magunk területén és a magunk módján azonban mindent meg kellene tenni az utazási időtartam lecsökkentésére. Menetrend-módosítással, hogy ne közlekedtessük személyvonatként a nemzetközi gyorsokat, úgy, hogy minden állomáson megállítjuk őket. A térképes rész praktikumai, a számokhoz kötött mondanivaló idegenvezetői magyarázata magáért beszél.
– A vonatozás azonban felemelő élmény is tud lenni, s talán az embereknek e közlekedési eszköz iránti vonzalmát kihasználva igyekezni kellene újból olyan körülményeket teremteni, hogy az utazásnak ez a módja visszanyerje hajdani fényét. Közlekedéspolitikánk üzletpolitikája lehetne egy jobbító szándék is, hogy mindenki javát szolgálja a kulturális tartalommal bővített közszolgáltatás. Ezért hinni akarom, hogy a Vasúti „látványkalauz” ismeretterjesztésével bátrabban utazunk, s kapcsolatokat, jövőt építünk – foglalja össze a szerkesztő.
 
Még nincs értékelve