Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Legyél te is zöld turista!

Tervezz környezetkímélő kirándulást a hosszúhétvégére!

sajtóanyag | medveotthon.hu | 2015.10.19. |
kirándulás
Legyél te is zöld turista!
Közeleg a hosszúhétvége és nem utazol el sehova? Ne szomorkodj, mert összegyűjtöttünk neked Budapest és környékén található csodaszép őszi kirándulóhelyeket. A környéken való kirándulásoknak előnye, hogy gyorsan odaérsz a kiszemelt úti célhoz, akár minden nap egy újabb helyet fedezhetsz fel, és nem kell mérgelődnöd, ha nem vagy elégedett a szállással.
Ideális helyek egy Budapest közeli kiránduláshoz:
Budapesttől 50 km-re található az Alcsúti arborétum természetvédelmi területe, ahova akár egy ebéd utáni hétvégi sétára is érdemes kimenni. 
A város szívétől kicsit messzebb található a Normafától leereszkedve a Tündér-szikla, ami ideális helyszín ahhoz, hogy kiszakadjál a város zajából.
Könnyű kiránduláshoz ideális helyszín az Árpád kilátó, ahonnan csodás panoráma tárul eléd az egész városra.
A Vácrátóti Botanikus Kert 45 km-re van Budapesttől, ahol 29 hektárnyi területén közel 13.000 növényfajt és fajtát tekinthetsz meg.
Mielőtt elkezdik a téli álmukat érdemes meglátogatni a Veresegyházi Medveotthon lakóit.
A megfelelő úti cél kitalálása mellett fontos, hogy a kirándulás során környezettudatos legyél. A környezettudatosság mára már messze túlmutat a szelektív hulladékgyűjtésen, a legtöbb tevékenységnek megtalálhatod a „zöld” megfelelőjét. Így van ez a kirándulásoknál, utazásoknál is. Egy kis odafigyeléssel olyan kiruccanást szervezhetsz, ami azon felül hogy kíméli a környezetet még a pénztárcádra is jó hatással lesz. 
Ahhoz, hogy igazi zöld turista legyél, az alábbi dolgokra kell tudatosan ügyelned: 
Csomagolj előre ételt és italt, szendvics dobozba és kulacsba! Ezzel megkímélve a környezetet a felesleges hulladékoktól. 
Maradj belföldön és légy részese az ismerd meg hazádat mozgalomnak! Élménydús utazáshoz nem kell több száz kilométert utazni! 
Fedezd fel az 50 kilométeres környezetedben található szépségeket. 
A hűvös idő már nem kedvez a kerékpározáshoz, tömegközlekedni meg nincsen kedved a hétvégén? Bérelj ki egy Volkswagen e-Up! elektromos autót a Europcartól a hosszúhétvégére, amivel könnyen és kényelemesen eljuthatsz a kiválasztott úti célodhoz. Amennyiben elektromos autóval indulsz, tájékozódj az útvonalad környékén található e-töltőállomásokról: www.holtoltsek.hu.
Még nincs értékelve