Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Budapest újragondolva

R. Szabó Zsuzsa | archív | 2015.07.06. |
Budapest, kiállítás
Budapest újragondolva
Szuperhősök és félelmetes szörnyek lepték el Budapestet. Felbukkant Batman a Petőfi téren, egy emberevő cápa az Erzsébet hídnál, egy T-Rex a Szabadság hídon zúzott át, King Kong a SOTE épületéről üvöltött, a Galaktikus Birodalom pedig a Parlament fölött építkezett.
Mintha maga Steven Spielberg járt volna a fővárosunkban. A Nyugati pályaudvarról kiszabadult egy V43-as mozdony a Combino sínjére. Mesemanókkal és légiesen könnyű épületekkel is benépesült Budapest. Köszönhető mindez három olyan művésznek, alkotónak, akik az állandó mozgásban lévő, ezer színnel és szaggal teli fővárost szeretnék új megvilágításba helyezni. A merész képzettársításokkal teli Budapest 3 in 1 című kiállítás az urbánus művészet asszociációs bázisaival lepi meg a befogadókat. Összemosódó terek, budapesti léthangulatok foszlányai mutatják be fővárosunk alternatív arcát.
Presztízs MagazinA képmanipuláló programokat ötletesen kihasználó KoPé a popkultúra elemeit emeli be szürreális képeibe. Ő álmodta meg a Batmanné átlényegülő Petőfi-szobrot és a Budapestre beszabadult King Kongot is. Petyka, azaz Szabó-Lencz Péter avantgárd képeivel az absztrakt sűrítésben találta meg az újragondolás eszközét. Ő szabadította ki a Nyugati pályaudvarról a mozdonyt. Geometriai formákkal és kollázs-technikával dolgozik. Mészáros Péter Moha ajándéktárgyak díszítésével és fotózással is foglalkozik, Budapest emblematikus épületeit helyezi mesei kontextusba. Mohapest nevű sorozatában a főváros kerületeinek legérdekesebb épületeit rajzolta át.
A Paloma galériában látható kiállítás új köntöst ad az építkezések és korszerűsítések miatt mostanában meglehetősen feldúlt Budapestre.
 
Budapest 3 in 1
Helyszín: Paloma, Budapest
Megtekinthető: 2015. július 31-ig.
Átlag: 5