Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Én lenni magyar

Bemutatjuk a világsztárokat, akik szegről-végről a honfitársaink

bogath | Profimédia-Red Dot | 2019.09.29. |
magyarok
Én lenni magyar
Tony Curtis, Gábor Zsa Zsa, Lugosi Béla, vagy Joe Eszterhas neve a világon mindenhol ismert, ahogy az is, hogy magyar származásúak. Viszont akad rajtuk kívül pár olyan ma is aktív híresség, akikről nem annyira köztudott, hogy valahol mélyen a génjeikben kódolták a lóról hátrafelé nyilazás művészetét.
Drew Barrymore
 
„Soha nem voltam még Magyarországon, igaz, okom se nagyon volt a rokonlátogatásra, mert az anyukám makói családja teljesen kihalt. Pedig jó lenne megtalálni a magyar gyökereimet” – vallotta be néhány éve egy interjúban Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga, Drew Barrymore. Édesanyja, az ugyancsak színész és producer Jaid Barrymore (leánykori nevén Makó Ildikó) 1946-ban született a németországi Brannenburgban, egy menekülttáborban, ahová muzsikus házaspár szülei a második világháború viharai elől szöktek el Magyarországról. A Golden Globe-díjas színésznő aztán már Kaliforniában született, a keresztapja Steven Spielberg lett, így igencsak messzire került Makótól, olyannyira, hogy még Adam Sandlernek is ötven első randit kellett kérnie tőle a közös vígjátékukban.
 
Presztízs MagazinKate Hudson
 
A nő, aki Matthew McConaughey-t az őrületbe kergetve azt is bemutatta, hogyan kell elveszíteni egy pasit tíz nap alatt, újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar lányok a legszebbek. Merthogy a szexi szőke színésznő ereiben is magyar vér csörgedezik, méghozzá a szintén híres édesanyján, az Oscar-díjas Goldie Hawnon keresztül. Kate nagymamája, Steinhoff Laura a második világháború előtt menekült az Egyesült Államokba, anyja pedig 1945-ben már Washingtonban született. Bár a magyar gyökerek nem voltak meghatározók a családban, 2012-ben Hawn a testvérével, Pattivel mégis útra kelt, hogy megnézze, honnan származik; hazánk jó hírét pedig a több mint 780 ezer követővel rendelkező Twitter-fiókján keresztül is vitte a világban: „A tesómmal elmentünk Magyarországra, hogy felkutassuk a gyökereinket. Szuper kaland!” – írta ki az útjukról.
 
Presztízs MagazinAdrien Brody
 
Az Oscar-díjas színészről sokan sejtik, hogy részben magyar származású, csak rossz nyomon indulnak el. Általában a neve az elméletek kiindulási pontja, hiszen a zeneszerző Bródy János mindenki számára ismerős idehaza, de az égvilágon semmi közük nincsen egymáshoz. Adrien vezetékneve ugyanis nem a Bródy amerikaias változata, mivel az édesapja, Elliott Brody lengyel családból származik. A magyar géneket esetében az édesanyja adja, akiről a neve alapján pont nem hinnénk, hogy magyar… Sylvia Plachy Budapesten született, egészen 13 éves koráig itt nevelkedett, aztán az 1956-os kivándorlási hullámot meglovagolva New York Queens negyedében kötött ki. Az idegennek tűnő nevének oka, hogy ő is csak anyai ágon volt magyar, vezetéknevét cseh apjától örökölte. Az Egyesült Államokban elismert fotográfus lett belőle, a Zongoristában nagyot alakító Adriennek pedig 1973-ban adott életet.
 
Presztízs MagazinElsa Pataky
 
A Halálos iramban filmekben feltűnő spanyol bombázó egy időben éppen Adrien Brody barátnője volt, de vele ellentétben nála tényleg a vezetéknévben rejlik a magyarság kulcsa. A nagymamájáig kell visszatekernünk az idő fonalát, ő volt ugyanis a magyar a családban, és ő viselte a Pataky nevet. Férje egy román férfi lett, aki azonban annyira büszke volt a feleségére, hogy az akkori szokásokkal szembemenve felvette a nő vezetéknevét. Ez a sztori annyira meghatotta az unokát, a Hollywoodban befutó színésznőt, hogy ő is ugyanezt tette, felvette a nagyanyja keresztnevét, a Patakyt, noha Madridban Elsa Lafuente Medianuként látta meg a napvilágot. Ma már amúgy a Thor-filmek főszereplőjének, Chris Hemsworth-nek a házastársa, és három közös gyermekük van, úgyhogy a magyar géneket egy „mitológiai istenével” ötvözte. Kell ennél jobb országimázs?
 
Presztízs MagazinRachel Weisz
 
A 2006-os Elszánt diplomatában nyújtott alakításáért a két legrangosabb filmes díjat is bezsebelte, így az otthoni vitrinjében a Golden Globe- és az Oscar-szobrocska is jól mutat. Feleségül ment a 007-es ügynökhöz, Daniel Craig legalábbis James Bond egyik emlékezetes megformálója volt a mozivásznon, de nemcsak a férje híres, hanem az apja is: a magyar Weisz György elismert mérnök és feltaláló volt. Hozzá hasonlóan az osztrák anyukája, Edith Teich is zsidó származású, ezért a II. világháború idején Nagy-Britanniába menekültek a holokauszt elől. Rachel már Londonban született, így lett az angolok világhírű színésznője – és egy kicsit a miénk is.
 
Presztízs MagazinMariska Hargitay
 
Az amerikai tévéipar egyik legjobban honorált drámai sorozathősének a nevéről csak úgy üvölt, hogy magyar. A Különleges ügyosztály sztárja, Mariska Hargitay 2015-ben például 11 millió dollárt keresett, amivel abban az évben a világ ötödik legjobban fizetett sorozatszínésznője lett. Édesanyja is híres volt, ám a Golden Globe-díjas Jayne Mansfield 1967-ben meghalt egy autóbalesetben – a kocsi hátsó ülésén az akkor hároméves Mariska és két bátyja, Miklós és Zoltán is ott ült, szerencsére mindhárman megúszták kisebb sérülésekkel. Édesapjuk a magyar, Hargitay Miklós Budapesten született, és 1947-ben emigrált az Egyesült Államokba, ahol később, 1955-ben testépítőként, Mickey Hargitay néven megszerezte a Mr. Universe címet.
 
Presztízs MagazinGene Simmons
 
Nemcsak a filmesek között találunk esetleges rokonokat, hanem a zenészeknél is. Lehet, hogy valaki nem rajong a hard rockért, de az amerikai KISS együttes tagjait akkor is könnyedén felismerné, ugyanis a kannibál törzsekére emlékeztető arcfestésük és a hozzá párosuló bőrszerkójuk igazi védjegyükké vált. A banda tagjai közül a legkiemelkedőbb talán Gene Simmons, a KISS feje és gitárosa. A rockikon ugyan soha egy percet sem élt Magyarországon, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jándról származó anyukája, Kovács Flóra fontosnak tartotta, hogy tudjon magyarul, így egészen jól beszéli a nyelvet. Egyébként apja, Witz Ferenc szintén magyar volt.
 
Presztízs MagazinKesha
 
Néhány éve az 56-osok terén adott Budapesten nagyszabású koncertet az amerikai énekesnő, ahol a beszámolók szerint nagyjából 250 ezer ember előtt kijelentette, „tulajdonképpen én magyar vagyok!” A koncert kapcsán azt is elárulta, hogy dédnagyszülei Szentesről vándoroltak ki a tengerentúlra még 1923-ban, a vezetéknevük pedig Kecse-Nagy volt. Az is kiderült, hogy a Los Angelesben született amerikai híresség szereti a csirkepaprikást és a rétest. Eddig tartott a nagy idill, nem sokkal később – miután állítólag utánajárt a családfájának – Facebook-oldalára a következőt posztolta: „Tudjátok, fiúk, hogy én cigánylány vagyok? Édesanyám éppen most mondta nekem, hogy a családunk egy tolvaj magyar cigánybanda…”
Még nincs értékelve