Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Helló, 2021!

Megnéztük, hogy milyen izgalmas élmények várnak ránk idén

B.P. | Profimédia-Red Dot | 2021.02.09. |
2021
Helló, 2021!
Tavalyról tudjuk, hogy „ember tervez, Isten végez”, hiszen olyan sok álmunk volt, amelyeket a koronavírus-járvány meghiúsított. Hogy 2021-ben mi lesz a vége a nagy terveknek, azt még nem tudhatjuk, de álmodozni akkor is jó. Főleg, ha számba vesszük, mennyi minden várhat ránk idén!
Tokiói olimpia
Szurkolóként is nehéz négy évet várni egyik olimpiától a másikig, és akkor gondoljunk bele, mit élhettek át maguk a sportolók, akik sok esetben életük művét akarják felépíteni a játékokon, amikor bejelentették, hogy a járvány miatt elmarad a 2020-as esemény. A sportolókon kívül a rendező város, Tokió is óriásit bukott a halasztással, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy 2021-ben bepótolják azt, ami tavaly elmaradt. Így ez az olimpiai ciklus négy- helyett ötéves lett, amit leginkább az olyan sztárok bánhatnak, mint úszóklasszisaink közül Cseh László vagy Hosszú Katinka, mivel koruknál fogva az idő már nem nekik dolgozik. Ugyanakkor így idén még az átlagosnál is nagyobb várakozás előzi meg az olimpiát, amely akár minden idők legjobbja is lehet Tokióban a sok nehézség ellenére – magyar szempontból is.
 
Presztízs MagazinFutball-Eb itthon
A koronavírus 2020-ban nemcsak az olimpiát, hanem az év másik jelentős sporteseményét, a szintén négy éve várt Európa-bajnokság hajóját is meglékelte. Méghozzá a lehető legrosszabbkor, mivel az UEFA rendhagyó módon nem egy vagy két országnak adta oda a rendezés jogát, hanem egy összeurópai turnévá változtatta a tornát, amelyen Budapest is rendező város lett. Három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont a Puskás Aréna a 2021-re halasztott Eb-n, amelyen legnagyobb örömünkre a magyar labdarúgó-válogatott is ott lesz, miután tavaly novemberben sikerrel vívta meg az Izland elleni pótselejtezőt. Ráadásul a világbajnoki címvédő Franciaországot és a regnáló Európa-bajnok Portugáliát is hazai pályán fogadjuk a nyáron. Van-e ennél nagyobb futballünnep?
 
Presztízs MagazinJo Nesbø új könyve
A jelenkor egyik legjelentősebb bestsellerszerzője a norvég író, Jo Nesbø, akinek a legújabb könyve 2021-ben jelenik meg. Egyelőre túl sok mindent nem lehet tudni a kötetről, maga a szerző is csak annyit árult el róla, hogy izgalmas thrillerről van szó. A Harry Hole-könyvek atyjának ezt igazán elhihetjük, hiszen a sorozat utolsó darabja, a Kés még a korábbiakat is túlszárnyalta, sokak szerint Nesbø legjobb alkotása volt. Eddig, tegyük hozzá, hiszen még nem tudjuk, mit tartogat idénre. Nekünk legalábbis ez egyelőre rejtély, de mindenképpen jó jel, hogy Hollywood máris lecsapott a várva várt új Nesbø-sztorira, amely ugyan még meg sem jelent könyv formájában, de Ben Stiller London címmel máris forgatja a történet filmes változatát Oscar Isaac-kel a főszerepben.
 
Presztízs MagazinTeljes napfogyatkozás
Az egyik leglátványosabb természeti jelenség a teljes napfogyatkozás, amikor percekre elsötétül az ég akkor, amikor amúgy fényes nappalnak kellene lennie. Évtizedenként csak néhányszor fordul elő ilyesmi, és akkor sem látható a világ minden pontjáról, ahogy a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül, árnyékot vetve bolygónkra. Magyarországon legutóbb 1999-ben volt észlelhető a jelenség, idén pedig december 4-én várható, de itthon ebből nem láthatunk majd semmit. Csak a sarkvidékeken, illetve Dél-Afrikában lesz érzékelhető, amiről az interneten biztosan érkeznek majd a képes beszámolók. A NASA adatai szerint hazánkban legközelebb 2081. szeptember 3-án lesz teljes napfogyatkozás, méghozzá több mint öt és fél percig – 1999-ben három percig sem tartott.
 
Presztízs MagazinÚj ABBA-album
Nem túlzás, hogy negyven évvel ezelőtt szinte minden olyan háztartásban volt ABBA-lemez, amelyben volt lemezjátszó is. A 70-es évek közepének, 80-as évek elejének meghatározó popbandája volt a svéd együttes, amelynek mozaikneve a tagok keresztnevének kezdőbetűiből állt össze (Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad). Az ABBA 1982 óta nem adott koncertet, és lényegében fel is oszlott, ám 2018-ban úgy döntöttek a legendás csapat zenészei, hogy újra összeállnak, mint négy kicsi lego, ennek eredményeként 2021-ben öt vadonatúj dallal jönnek ki. Eredetileg tavalyra tervezték a nagy visszatérést, de a koronavírus miatt úgy döntöttek, hogy idénre halasztják, mert így remélhetőleg koncertekkel is tudják népszerűsíteni a számokat.
 
Presztízs MagazinTop Gun: Maverick
Eredetileg 2020-ban vetítették volna a mozikban a Tom Cruise alakított Mitchell Maverick repülőstörténetét, de a pandémia miatt 2021-re csúszott a premier. Egy biztos: aki kedveli a színészt, az jó eséllyel a Top Gun 1986-ban bemutatott első része miatt teszi. Maverick, a jóképű, bevállalós vadászrepülő-pilóta volt az, akibe minden nő beleszeretett, és akire minden nő pasija féltékeny volt. 35 év elteltével érkezik a várva várt folytatás, amelynek a sztorija természetesen Maverick karaktere köré épül, aki hiába az egyetlen, aki három ellenséges gépet is kilőtt az elmúlt negyven évben, ahelyett, hogy kétcsillagos admirális lenne, még mindig csak százados. Más főszereplő is visszatér mellette az első részből, így Val Kilmer, avagy Tom „Iceman” Kazanski hadnagy is.
 
Presztízs MagazinSzellemirtók – Az örökség
Egy másik kultikus film is folytódik: a Szellemirtókat 1984-ben mutatták be, és generációk nőttek fel rajta. Annak idején négy elszánt fickó vette fel a harcot a New Yorkot kísértő szellemekkel, és a speciális plazmafegyvereikkel visszaküldték őket oda, ahonnan jöttek. Azóta senki sem látta újra a kis zöld vagy nagy lila, a falon is áthatoló, gyilkos humorú szörnyeket. Egészen mostanáig… Szerencsére az egyik szellemirtó unokája megtalálja a pincében a nagypapa poros-pókhálós felszerelését, beindítja a régi járgányt, és elindul, hogy rendreutasítsa a hívatlan vendégeket. Tavaly már rágcsálhattuk volna mozizás közben a popcornt, de a bemutató végül csak idén lesz: 2021. március 5-én.
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinMozilegendák újratöltve
Az előző két pontban két legendás filmet emeltünk ki, amelyeknek a régóta várt folytatása következik 2021-ben, de ez az év a nagy klasszikusok leporolásáról is szól majd a mozikban. Érkezik a legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni, ismételten Daniel Craiggel a főszerepben, folytatódik a Batman-széria, méghozzá egy egészen izgalmas karakterrel, hiszen az eddig az Alkonyatból tinilányokat szédítő vámpírként ismert Robert Pattinson bújik Bruce Wayne bőrébe. De ez még nem minden, a maga nemében korszakalkotó Avatarnak és a Matrixnak is megkapjuk a folytatását idén, csakúgy, mint az animációs filmek első királyának, a Space Jamnek, amelyben ezúttal nem Michael Jordan, hanem LeBron James kosarazik majd a mesehősökkel.
Még nincs értékelve