Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Októberben brunch, slam, jazz, és ’56 a Hadikban

Kepes András, Oláh Krisztián és Mező Misi is része a programoknak

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.10.07. |
Hadik
Októberben brunch, slam, jazz, és ’56 a Hadikban
Októberben tovább színesíti programpalettáját a Hadik. A szeptemberben debütált Jazz Hétfő kuriózumnak számító duókkal, a Bookline Irodalmi Brunch pedig Kepes Andrással folytatódik. A Vadászszezon nevű slamtornán elkezdődik az első forduló, az Irodalmi Szalon pedig a rádió_56 program meghívottjaival közösen emlékezik.
Azok számára, akik hétfő esténként a jazz-ért járnak a Hadikba, az októberi koncertsorozat további érdekességeket vonultat fel. A Hadik Jazz Hétfő vendége 10-én Oláh Krisztián, a Montreux-i Jazz Fesztivál tavalyi helyezettje lesz, aki Kész Petrával koncertezik. A hónap második felében Lamm Dávid és Pandzarisz Dina duója szefárd zenével, Tóth Mátyás együttese pedig fadóval bűvöli el a közönséget.
 
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezeket a zenészeket vendégül láthatjuk hétfőnként, mert a budapesti jazz szcénában kuriózumnak számító formációk állnak össze. Olyan duók, akiket eddig nem hallhattunk együtt. Mind fiatal, nemzetközi szinten elismert zenészek, akik a fadótól a bossa nováig, a szefárd zenén át egy nagyon széles spektrumát mutatják be a jazzirodalomnak. Ez itt tényleg a crème de la crème” – mondta Havas Ádám, a program szervezője.
 
Presztízs MagazinOktóberben a Hadik Irodalmi Szalon a rádio_56 programhoz kapcsolódva emlékezik a forradalomra. A 60. évforduló előtt néhány nappal, 19-én közös beszélgetést és zenélést kezdeményeznek, ahol a forradalom versei, szövegei alakulnak dallá többek között Németh Juci, Mező Misi és Pajor Tamás tolmácsolásában. Hőssé vált hétköznapi emberek, szabadságharcos pesti srácok, hit, vágy, elnyomás, szabadság és forradalmi lendület elevenedik meg szóban és zenében. 
 
A Bookline Irodalmi Brunch-on, 22-én Kepes András kínál irodalmat reggelire. A szombat délelőtti gasztronómiai és kulturális eseményen a népszerű tévés és újságíró bemutatja legújabb könyvét, beszél a helyét kereső világról, a Beirút és Buenos Aires között ingázó Európáról, a változó hétköznapokról és nem utolsósorban étkezési szokásainkról. Mindezt sok humorral és a Hadik séfje által kreált ételekkel együtt tálalja a neves médiaszemélyiség.
 
Októberi programok:
Október 10. 20:00 – Hadik Jazz hétfő – Kész Petra & Oláh Krisztián
(Zenei ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=TlF31BGdNx8) 
További alkalmak: október 17, 24, és 31.
Október 12. 19:00 Vadászszezon  - Slam a Hadikban – havi verseny és első forduló
Október 19.  Hadik Irodalmi Szalon – 1956/2016 - Szabadság, Hit, Forradalom, egykor és ma
Október 22. 11:00  Bookline Irodalmi Brunch Kepes Andrással
 
Külsős programok:
Október 6. Mit akar a nő?
Október 10. Fiala Borcsa (WMN.hu) könyvbemutató
 
 
 
Még nincs értékelve