Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Párhuzamos valóság

Íme a top 10 magyar youtuber a feliratkozók száma alapján!

Bogáth Patrik | youtube.com | 2019.05.30. |
youtuberek
Párhuzamos valóság
Már 56 milliós nézettségnél tart a legkattintottabb magyar videoklip a YouTube-on, Majka Belehalok című slágere, mégsem az ózdi rapper-tévés-villalakó a legnépszerűbb magyar könnyűzenei előadó a videomegosztón. A 8500 fős debreceni Főnix Csarnokban is teltházas előadást tartott Kiss Ádám, aki nemrég százezer követő után ezüstplakettet kapott a YouTube-tól, mégsem ő a legfelkapottabb „humorista”. Bemutatjuk a párhuzamos valóságot: a netes celebeket, akik a YouTube-on kenterbe verik a tévéből ismerteket.
1. Videómánia – 1 017 070 feliratkozó
A zenészek aranylemezre hajtanak, a labdarúgók aranylabdára, a youtuberek meg aranyplakettre – a világ legnagyobb videomegosztója ezzel jutalmazza azokat a videósokat, akik elérik az egymillió feliratkozót. Ilyen plakettje a magyar nyelvű youtuberek közül egyedül Dancsó Péternek van, a Videómánia alapítójának, vágójának, műsorvezetőjének, producerének, operatőrének és forgatókönyvírójának egy személyben. A 31 éves influencer csatornájának tavaly decemberben lett meg az egymilliomodik követője, ami ha abból indulunk ki, hogy kb. tízmillióan élünk az országban, azt jelenti, hogy minden tizedik magyar feliratkozott a Videómánia hetente frissülő műsorára. Dancsó kezdetben filmeket figurázott ki poénosan, de ma már bármilyen témát képernyőre visz a maga vicces stílusában, amiért legfőképpen a fiatalok rajonganak.
 
2. PamKutya – 934 362 feliratkozó
Tavaly volt az évnek olyan pillanata, amikor úgy tűnt, hogy nem Dancsó Péter, hanem a PamKutya Bélája és Pistije szerzi meg hazánk első YouTube-aranyplakettjét, ugyanis egy időre átvették a vezetést a Videómániától a legtöbb feliratkozót számláló toplistán. Ez akkoriban történt, amikor a modern Irigy Hónaljmirigynek is beillő, zeneparódiákat készítő srácok feltöltötték a Despacitót kifigurázó klipjüket. Két hét alatt több mint tízmillió megtekintést hozott nekik, ahogy Luis Fonsi fülbemászó des-pa-cito dallamát arra költötték át, hogy un-do-rító. A testvérpár egyébként a Pamacs nevű pulikutyája után nevezte el a csatornát PamKutyának, de novemberben szomorú hír rázta meg a rajongótáborukat, ugyanis a névadó elpusztult.
 
3. Péter Bence – 695 128 feliratkozó
A magyar YouTube-dobogóra két „internetbohóc” produkció mellé egy igazi művész áll fel: Péter Bence 2012-ben a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült azzal, hogy egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy Bösendorfer zongorán, amivel a „világ leggyorsabb zongoristája” címet érdemelte ki. Két évvel korábban egy párizsi felvételin jutott be a leghíresebb kortárs zeneművészeti egyetemre, a bostoni Berklee-re. Két szemeszter még hátravan az ottani tanulmányaiból, ám hogy még nem fejezte be, annak a legfőbb oka, hogy időközben nagy hírnevet szerzett magának Michel Jackson Bad című számának általa átírt zongoraverziójával, amely az Egyesült Államokban is sokakat lenyűgözött. Azóta tele van koncertekkel a naptára, de közben a YouTube-csatornája is szépen bővül.
 
4. TheVR – 648 690 feliratkozó
„Mosolyogjatok egy kicsit, ne legyetek lekókadva baszki, ez egy szép Európa-bajnokság volt” – vigasztalta sajátos stílusában a TheVR-os srácokat Dárdai Pál az egyik videójukban közvetlenül a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os Eb-szereplése után. Ha valaki jobban ismeri a csatornát működtető két debreceni youtubert, az pontosan tudja, hogy a focihoz nem sok közük van, a Hertha edzője azonban egy híres üdítőcég támogatásával mégis náluk adott értékelést a válogatott összes Eb-meccse után. Ilyen értékes tud lenni egy felület, amelynek már akkor is több mint félmillió követője volt. Egyébként a kütyübolond fiúk gamer-csatornát működtetnek, azaz bemutatják a legizgalmasabb videojátékokat. Mondhatni: játszva dolgoznak.
 
5. Radics Peti – 629 632 feliratkozó
A magyar youtuber, akinek a videóit kötelező Iron Maiden-pólóban nézni nem más, mint Radics Peti. „Ha nem bírod a metálzenét, de ismerkedsz a videóimmal, már most szólj anyádnak, hogy kell egy Iron Maiden-póló, mert te bizony metált fogsz hallgatni kis idő múlva” – figyelmeztet maga a szerző a csatorna leírásában. Az az Iron Maiden-póló nagy valószínűséggel fekete lesz, pont olyan fekete, mint amilyen Radics Peti humora. Ő nem filmkritikákat gyárt, és nem videojátékokkal szórakozik, mint a legtöbb youtuber, hanem a saját történeteit és gondolatait mutatja be filmszinkron-paródiákkal. Azaz a sokszor súlyos mondandóját ismert filmek jó érzékkel kiválasztott jeleneteire szinkronizálja rá. Igazi fekete humor.
 
6. luckeY – 599 916 feliratkozó
A legtöbb tinédzser odáig jut el, hogy órák hosszat nézegeti a YouTube-videókat, de luckeY nem egy tipikus magyar felhasználó, neki ugyanis nem volt elég a nézés, hanem elkezdte csinálni. A témái ugyanazok, amiket a legtöbb kortársa is fogyaszt: közvetíti a FIFA-meccseit, minecraftozig, kihívás és kérdezz-felelek videókat készít, vlogol. A YouTube-on nagyjából minden fiatal pont ugyanígy üti el az időt, annyi a különbség, hogy luckY ügyesen csinálja, így őt az interneten ritkamód szinte mindenki kedveli. Van is több százezer feliratkozója.
 
7. Péter Gergely – 592 763 feliratkozó
Ha valamit valaha hittünk a YouTube-ról, akkor az az volt, hogy a zene lesz a legfontosabb tartalom rajta. Így is lett, sokan már nem bíbelődnek a számok letöltésével, hanem a tízmillió YouTube-DJ országa lettünk, ahol mindenki a videomegosztón állítja össze a lejátszási listáit, és a házibulikra sem kell már parti CD-t írni, elég az internetkapcsolat. Ami meglepő, hogy Magyarország YouTube-on legfelkapottabb könnyűzenei előadója nem valamelyik mainstream sztár, hanem egy hozzájuk képest ismeretlen srác egy szál gitárral a kezében. Péter Gergely Avicii-t, Wiz Khalifát, Katy Perry-t játszik, és ha a felnőttek számára ismeretlen is, a neten felnövő generáció megőrül érte.
 
8. UNFIELD – 577 320 feliratkozó
Csenki Patrik, alias UNFIELD egy székesfehérvári youtuber, aki kezdetben szókimondó, saját rapzenéket töltött fel a videomegosztóra, aztán később szórakoztató videókkal bővítette a repertoárját. Utóbbi kategóriába a nasikóstolástól a videojátékokig sok minden belefér nála, de közben a zenei pályája is elkezdett felfelé ívelni: a Pörög a show című hiphop műfajú klipje több százezres nézettséget hozott neki.
 
9. Barni. – 532 650 feliratkozó
A soproni egyetemista, Abosi Barna már 600 videó felett jár. A Barni. csatornát azonban sokan talán csak 2018-ban ismerték meg, ugyanis a kevésbé youtube-ozó közönséghez a VOLT Fesztiválról készített napi vlogjai juthattak el nagy számban, miután a fesztivál szervezőinek felkérésére is dolgozott a nyári bulin. Ezen felül sok más magyar youtuber videójában is felbukkant Barni, jellemzően különböző tesztek, kvízek és kihívásvideók szereplőjeként.
 
10. KerekMese – 507 955 feliratkozó
Bár kétség sem férhet hozzá, hogy a toplista összes szereplője kemény munkát fektet a csatornájába, különben nem lenne több százezres táboruk, ugyanakkor a legmelósabb utat a KerekMese járja be, amely animációs kisfilmeket készít. A Vass Mónika rendezésében készülő A KerekMese ritmusos zenékkel, fülbemászó dallamokkal és vicces, rajzfilmes stílusú animációkkal feledteti el a kicsikkel, hogy szórakozás közben valójában megtanulják a számokat, a betűket, a színeket, és megismerik az állatokat. A YouTube-on publikált részek közül 30-at a Magyar Televízió is műsorára tűzött.
 
Még nincs értékelve