Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Történelmi játék a Diósgyőri várban

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.07.20. |
Történelmi játék a Diósgyőri várban
Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékának ad otthont jövő héten a Diósgyőri vár, melyen a családok és a történelem szerelmesei is izgalmasabbnál izgalmasabb programokra számíthatnak. A XVIII. Középkori Forgatagon valósághű viadalok, nagyszabású fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált Diósgyőri vár udvartartása várja a látogatókat.
Július 29-30. között rendezik meg a Diósgyőri várban és a mellette fekvő Lovagi Tornák Terén az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező történelmi játékát, a Középkori Forgatagot. Az időutazásra hívó, egész hétvégén át tartó rendezvényen minden igényt kielégítő, egész napos szórakozást kínáló programmal készülnek a szervezők.
Presztízs MagazinA történelmi hűség igényével 2014-ben rekonstruált és azóta is ebben a szemléletben bővülő Diósgyőri vár autentikus környezetet kínál ahhoz, hogy a látogatók betekintést nyerjenek egy középkori vár mindennapjaiba. A Középkori Forgatag során a vár és környezete megtelik élettel, mutatványosok, lovagok, apródok, táncosok, mesteremberek, udvari bolondok, pékmesterek foglalják el évszázadokkal korábbi helyeiket, és természetesen a trón sem marad üresen, tiszteletét teszi a királyi pár is.
A középkori világ megidézését látványos történelmi elődadások, lovagi tornák és fegyveres bemutatók teszik teljessé. A Középkori Forgatag fényét olyan neves, korhű kosztümökben felvonuló hagyományőrző csapatok emelik, mint a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Vermes törzs, a Kaposvári Fekete Sereg Lovagrend és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend. A valósághű viadalokra vágyó látogatóknak a Buhurt Arénát érdemes felkeresniük, ahol páncélos lovagok „full kontakt” küzdelmét izgulhatják végig. A Lovagi Tornák Terén és a vár környékén zajló csatározások – melyeken az ágyuk és a fegyverek sem maradnak némák – éjszakába nyúlóan is folytatódnak, hogy szombat este pirotechnikai eszközökkel felejthetetlenné varázsolt éjszakai csatajelenteben csúcsosodjanak ki.
Presztízs MagazinA Középkori Forgatag szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a látogatók bevonására is: a szekértábor számos programja mellett középkori játszótér, íjászat, bajvívó iskola és játékos apródi viadalok is várnak a vállalkozó kedvű kicsikre és felnőttekre.
A Középkori Forgatagon a magyarországi hagyományőrzés két jelentős alakja is felvonul: Krekács Zoltán a korabeli uralkodók és főurak kedvelt szabadidős tevékenységét, a lovassolymászatot idézi fel; a modernkori lovasíjászat megteremtője - Kassai Lajos - pedig egyedi képességeit a Lovagi Tornák Terén is bizonyítja.
A Középkori Forgatagra a komplex napijegyek a helyszínen és a Diósgyőri vár honlapján a felnőttek számára 2 500 Ft-os, gyermekek számára 1 500 Ft-os áron kaphatóak. Az éjszakai lovagi tornára – mely a komplex napijeggyel látogatható – 1 600 Ft-os és 1 200 Ft-os áron válthatóak felnőtt és gyermek belépőjegyek.
 
Még nincs értékelve