Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Utazz pár megállót Arannyal!

sajtóanyag | Facebook | 2017.10.16. |
Arany-villamos
Utazz pár megállót Arannyal!
Természetesen a 200 évvel ezelőtt született költőnk, Arany János előtt tiszteleg az októberben forgalomba állított villamos, ami az egyik legszebb fővárosi vonalon jár. A Petőfi Irodalmi Múzeum Önarckép álarcokban című Arany-emlékkiállítását hirdető szerelvénnyel a 2-es vonalán év végéig lehet majd utazni.
Az elmúlt napokban különleges látnivalóval bővült a fővárosi tömegközlekedés.  A 2-es vonalán járó Arany-villamos nem csak feltűnő, de informatív is, belül több tájékoztató táblán olvashatunk érdekességeket a költőről utazás közben. 
A vonal kiválasztása sem volt véletlen. Azon kívül, hogy Európa egyik legszebb villamos útvonaláról beszélünk, többek között érinti az Arany-életmű meghatározó helyszíneit, a Magyar Tudományos Akadémiát, aminek Arany előbb rendes tagja, majd 1870-től főtitkára lett. A hagyaték szempontjából is fontos hely a Magyar Tudományos Akadémia, hiszen évtizedek óta ott őrzik Arany híres Kapcsos könyvét a nyilvánosságtól elzárva. Most viszont kölcsönadták az értékes kéziratot a Petőfi Irodalmi Múzeumnak az emlékév alkalmából megrendezett kiállításra, hogy a látogatók is eredetiben láthassák azt.  És ha már Kapcsos könyv, Arany utolsó versciklusa, az Őszikék több darabja kedves helyén, a Margit-sziget fái alatt született, ami csak pár perc séta a 2-es villamos végállomásától. 
Aki szeretne felülni az Arany-villamosra, az keresse a BKK futár alkalmazásán keresztül a 1352-es szerelvény menetrendjét.
Még nincs értékelve