Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

2 hónap – 3000 digitálisan aláírt szerződés

Benkő Péter összeállítása | Twist Communication | 2020.12.15. |
2 hónap – 3000 digitálisan aláírt szerződés
A jogi digitalizáció nem trend, hanem bevett gyakorlat. Az online szerződéskötés, az elektronikus aláírások használata nemcsak költségcsökkentő, hanem fizikai, földrajzi és a karanténhelyzet miatti korlátokon túlmutató szolgáltatás. Az ehhez szükséges technológia, alapinfrastruktúra már a pandémia előtt is rendelkezésére állt, mégis a krízishelyzet hozta el az áttörést minden olyan digitális szolgáltatásnál, amelyek bevezetéséhez a komfortzónánkból kellett kilépni.
A 2018-as 1,2 milliárd USD-ról 2023-ra 5,5 mrd USD-ra nő az elektronikus aláírások globális piaca, az időszak összetett éves növekedési rátája (CAGR) 36,7%. Ezt támasztja alá egy a hazai szerződéskötő platformot fejlesztő cégnél látható növekedés is.
– 2020 tavaszára néhány hónap alatt 100-ról 1500-ra ugrott a digitális szerződéskötést használó ügyfelek száma cégünknél. A vállalkozók olyan kényelmes üzleti megoldásokat keresnek, melyekkel a fokozott biztonság mellett nő a szerződéskötési sebesség, míg a tranzakciós költségek csökkenek – mondja dr. Romhány Gergely ügyvezető.
A körülményekre reagálva 2020 áprilisa óta szolgáltatásaik 38 országban váltak elérhetővé. A Platformon aláírt dokumentumok száma is exponenciálisan nőtt, április és június között több mint 3000 szerződést írtak alá így.
Egyre több vállalkozás orientálódik olyan digitális megoldások felé, amelyek a személyes jelenléttel egyenértékűnek minősülnek. Mindez azonban nemcsak jogi, technológiai, hanem információbiztonsági kérdés is.
Még nincs értékelve