Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Civil szervezetek vezetőivel konzultáltak IT szakemberek

B.P. | WS Hungary | 2019.04.16. |
IT szakemberek
Civil szervezetek vezetőivel konzultáltak IT szakemberek
Mesterséges intelligencia, big data, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen tehetik hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központja által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban.
Az ÖKA és a Morgan Stanley Magyarország közös, hazánkban eddig egyedülálló workshopot szervezett számukra. Az esemény célja annak feltárása volt, melyek azok a technológiai megoldások, amelyek ma már hozzáférhetők és hasznosak, de szakmai tudás vagy anyagi forrás hiányában még nem integrálódtak a civil szervezetek működésébe. 28 szervezet 42 képviselője és a vállalat IT szakemberei közösen határozták meg és szedték rendszerbe a karitatív munkában legproblémásabb területeket. Feltérképezték, milyen technológiai megoldások lehetnek alkalmasak hatékonyabban kezelni az adott problémákat a jövőben. A szakemberek olyan területekre nyújtottak betekintést, mint az adatkezelés, adatvédelem, folyamatautomatizálás, adatbányászat, gépi tanulás, mesterséges intelligencia és információbiztonság.
– A civil szervezeti vezetők arról számoltak be, hogy az ismertetett szegmensek mindegyikét tudják értelmezni a saját munkájuk vonatkozásában. Komoly igényt látunk részükről a fejlődésre, a fejlett technológiák bevezetésre, így komplexebb projektek megvalósítása is valószínűsíthető a jövőben a Morgan Stanleyvel közös együttműködésünk keretében – mondta el F. Tóth András, az ÖKA vezetője.
Még nincs értékelve