Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Élvezzük az életet!”

Katus Attila szerint nem a kockahas a legfontosabb

Balogh Zoltán | 2011.12.13. |
„Élvezzük az életet!”
A Pécsi Sasok tagjaként a legjobb aerobikversenyzők közé tartozott, bejárta a világot, társaival az összes létező trófeát begyűjtötte. Katus Attila személyi edzőként és életmód tanácsadóként az egyensúlyt helyezi előtérbe, a kockahasnál és az önsanyargatásnál sokkal fontosabbnak tartja az élet és a mozgás szeretetét. Kerüli a celebvilágot, ha valaki vele akar „villogni”, rossz úton jár. A pörgős hétköznapok után megbecsüli a nyugalmat, családja, legjobb barátai társaságát. Egy nőtől azt várja, hogy igazi nőként viselkedjen, és a férfiszerepeket hagyja meg neki.

- Van úgy, hogy több száz embernek tartasz órát, de láttunk már celebek életmód tanácsadójaként is. Sokrétű a munkád, létezik kedvenc terület?

 
- Úgy ahogy van, szeretem a szakmámat. Azért szép, mert sokoldalú. Foglalkozom gyerekekkel, idősekkel, különböző problémákkal küszködő emberekkel. Szeretek segíteni, minél nagyobb a baj, annál hasznosabbnak érzem magam. Nagydolognak tartom, ha olyan valakivel szerettetem meg a sportot, akitől az addig távol állt. Igyekszem átadni a tapasztalataimat, a tudásomat, s közben rengeteg szeretetet, hálát kapok.
 
Mozogni egy életen át
 
- Szoktál-e „bűnözni”, akadnak olyan napok, amikor kihagyod a sportot, s az étkezést is lazábban veszed?
 
- Természetesen igen. Én sem várom el senkitől, hogy folyamatosan az egészségén őrködjön, s megszállottan próbáljon megfelelni az elvárásoknak. Aki rendszeresen odafigyel az étkezésére, mozog, annak minden gond nélkül belefér egy kis lazítás. Élvezni kell az életet! Az ember heti háromszor egy óra edzéssel a teljesítménye nyolcvan százalékát el tudja érni, azaz kis befektetéssel remekül érezheti magát. Nem kell stresszelni! Ez főleg a nőkre jellemző, mert a férfiak által nagy az elvárás velük szemben. Így viszont elmegy mellettük az élet. Annak ellenére, hogy edző vagyok, ki merem jelenteni, nem kell mindenkinek kockahassal sétálnia a strandon. A nőknek alapból magasabb a testzsír százalékuk, nem probléma, ha valaki molettebb. Nem katonákat akarunk „gyártani”, hanem embereknek szeretnénk segíteni, akik élvezik az életet. A diétákat sem szeretem, ezek is arról szólnak, hogy két-három hónapig koplalunk, de mi van azután? Hosszútávon kell gondolkodni, meg kell találni az egyensúlyt. A mozgást nem lehet megúszni, ez egy életre szóló program.
 
- Rengeteget dolgozol, mennyi időd jut kikapcsolódásra?
 
Presztízs Magazin
- A mai napig tanulom az életet, a fejlődési folyamatokat nem lehet átugrani. Szeretek másokon segíteni, lépek az első szóra, de rá kellett jönnöm, nem aprózhatom el magam, mert arra a magánéletem is rámehet. Az évek alatt meg kellett tanulnom nemet mondani, hogy magamra is maradjon időm. Nem vonz a nyüzsgés, a munkámból adódóan kapok belőle eleget. Amikor alkalmam nyílik rá elhagyom Budapestet, a barátaimmal, a szeretteimmel kirándulok a természetben, nyáron pedig irány a Balaton. Szeretem a nyugalmat, a csendet, ha lehet, kerülöm a tömeget. Nekem már nem annyira fontosak a bulik, az éjszakázás. Arról nem is beszélve, hogy egész nap mozgok, sportolok, estére elfáradok.
 
Vállajuk fel az érzelmeinket!
 
- Kidolgozott izomzatú, férfias jelenség vagy, de felvállalod az érzéseidet is, nem játszol macsó szerepet. A hölgyek általában szeretik ezt a kombinációt.
 
- Én is így hiszem. Nekünk is van egy női oldalunk, nincs olyan nagy különbség köztünk. A férfiak sem mentesek az érzelmektől, csak sokszor nem tudják kezelni azokat. Azt szoktam mondani, a férfi az néha férfi, otthon meg néha gyerek, a nő férfi a munkahelyén, otthon meg nő. Vannak dolgok, amiket rosszul kezelünk. Akkor érdekes egy ember, ha meg meri magát mutatni a hibáival együtt. Ha szeretünk valakit, akkor azt elfogadjuk olyannak, amilyen. A férfiakat csak bátorítani tudom, legyenek önmaguk, fejezzék ki az érzelmeiket. Én is így érzem magam boldognak, azt hiszem, talán ezért is szeretnek.
 
- Párkapcsolataid kialakításában mennyire számít, hogy ismert vagy?
 
- A nők sokkal okosabbak, mint mi. Én látom és érzem, hogy valaki milyen irányból közeledik felém. Ha egy „nevet” keres, jelen esetben Katus Attilát, akkor velem nem fog jól járni. Én egy egyszerű srác vagyok, ha valaki a csillogást, a népszerűséget keresi mellettem, akkor csalódni fog. Egy visszafogott lány, akire viszont én lennék kíváncsi, lehet, éppen azért nem jön oda, mert én vagyok Katus Attila. Ez a 22-es csapdája! De azért át lehet látni a szitán. Ha valamelyik férfi nem akar, az szándékosan teszi. Pontosan tudja, mi a helyzet, de megfelel neki.  
 
A nő maradjon nő!
 
- Több csinos hölgy oldalán láttunk már, milyen számodra az ideális nő?
 
- Egy nő sokféleképpen lehet szép. Egy fiatalabb hölgyet másért, míg egy idősebbet megint másért szerethetünk. A teltkarcsú is lehet ugyanolyan mutatós, mint a vékony. Számomra fontos, hogy nőies legyen a mozgása, a stílusa, a gondolkodásmódja, ne akarjon férfi szerepeket felvállalni mellettem. Legyen szép a szeme, fogjon meg a tekintete, de fontos a jó szándék, az érző szív, a segítőkészség. Tudjon szeretni, és működjön közöttünk a kémia is, ez elengedhetetlen. Az elején a szépség kelti fel az érdeklődést, de ha nincsenek meg a belső értékek, akkor az egész nem ér semmit. Társaságban találkozom csinos nőkkel, de sokszor elmegyünk egymás mellett, nem jövünk be egymásnak, mert különböző a látásmódunk. Nem szeretnék senkit megbántani, de nekem a vidéki nők szimpatikusabbak. Gyermekkoromban sok időt töltöttem falun a nagymamámnál, a vidéki emberek értékrendje közelebb áll hozzám. Nem szeretem, ha valaki felsőbbrendű viselkedéssel próbálja kompenzálni a hiányosságait, s nem magát mutatja. Én mindenképpen a nőt keresem a nőben, én megpróbálok férfi lenni, amennyire csak tőlem telik.
Még nincs értékelve