Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fényév távolság is leküzdhető - Puskás Peti interjú

Puskás Péter azt szeretné, ha nevét a minőséggel kötnék össze

Balogh Zoltán | Zih Zsolt-MTV és Magyar Színház | 2012.12.11. |
Fényév távolság is leküzdhető - Puskás Peti interjú
Hogy tehetséges, az hétmérföldről látszik. A Megasztár harmadik szériájában feltűnt énekes, Puskás Péter gyorsan a csúcsra ért, lemezt készített, színházban, filmben, sorozatban szerepelt, nemrég televíziós produkciók házigazdájaként láthattuk a köztévé képernyőjén. Rájött, ha felszínen akar maradni, nem ülhet a babérjain. Az egyik legkeményebb küzdősport, a kempo művelőjeként megtanulta, nincs lehetetlen. A fiatal előadóművész úgy érzi, élete jó irányba halad, megtalálják a kihívások, ő pedig igyekszik legjobb tudása szerint helytállni. Nem unatkozik Puskás Péter, játszik a Robin Hood musicalben a RaM Colosseumban, mellette új darabot próbál, a József Attila színházban a Hírnév ára című koncert-musical bemutatójára készül. Egy nemrég alakult kreatív stúdió ügyvezető igazgatói posztját is ellátja, a zene-, fotó-, videostúdióban klipeket, dokumentumfilmeket forgatnak.

Tartani akarja a lépést

– Egy tehetségkutatón ismert meg a nagyközönség, aztán szerepeltél színházban, filmben, sorozatban, nemrég műsorvezetőként is láthattunk az M2-n. Ki is Puskás Péter?

– Előadóművésznek tartom magam, elsősorban énekesnek – érkezik a válasz. – A lelkiismeretem azt diktálja, hogy nem szabad elfecsérelnem a Megasztárral kapott esélyt. Magyarországon zenésznek lenni nem azt jelenti, hogy a hét mindennapján folyamatosan dolgozol. A zene körülbelül heti három nap elfoglaltságot jelent, a maradék négy napot szeretném értelmesen kihasználni. Úgy érzem, most jó irányba mennek a dolgok, de három éve volt egy olyan időszakom, mikor kicsit eltespedtem. Akkor minden bejött, a film, a színház, a tévé. Azt hittem, nekem már nem kell csinálnom semmit, sínen vagyok. Gyorsan kiderült, ez nem igaz. Felgyorsult a világ, hónapról hónapra változnak az arcok, az aktuális sztárok, a zenei ízlés. Nincs mese, tartani kell a lépést! Élvezem a helyzetem, az elmúlt félévben sok feladatom volt, köztük újak is, például a műsorvezetés.

Kitaszított bölcsésznek készült, akit imádnak a nők

– Bölcsész vagy, nincs színművészeti diplomád. Mennyiben látod más szemmel a próbafolyamatokat, milyen előnyt tudsz kihozni a humán végzettségedből?

– Engem az érdekel, ki, hogyan próbál. Ebből igyekszem meríteni, ha valami tetszik, azt elsajátítom. Nyilván, rá is vagyok kényszerítve. Akkor érett meg bennem a gondolat, hogy érdekel a színészet, amikor az 56 csepp vér című musicalben együtt próbáltam Kaszás Attilával.

Úgy voltam vele, szerepeltem a Megasztárban, sztár vagyok, kellett a musicalbe egy fiatal srác, megcsinálom, de igazán nem tudom, mit keresek itt. Aztán néztem Attilát, egy bútor-bemutatóteremben, hőségben olyan erőteljesen, szuggesztíven próbált, hogy akkor ott eldöntöttem, ezt csak így lehet csinálni. Azóta legyen az színház, zene, tudom, csak ilyen elánnal érdemes hozzáállni a feladatokhoz. A bölcsészetnek köszönhetően talán nyitottabb és koncentráltabb vagyok az ilyen pillanatokban.

– Olvastam, hogy a kedvenced Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége című regénye. Miért pont ez a favorit?

– Ez egy jó férfias, értelmiségi könyv. Olyan, ahogy minden bölcsész elképzeli a felnőtt létet. Egy értelmes, kicsit kitaszított férfi a főszereplő, aki imádja az összes nőt, de ez viszont is igaz. Pont így képzeltem el én is az életet: kitaszított bölcsészként, akit imádnak a nők.

Puskás Peti

– Ha már a nőknél tartunk, megfogott az Eurovíziós fesztivál válogatóján előadott Csillagok című dalod. Fájdalmasan gyönyörű. Egy veled megtörtént esetről énekelsz?

– Szerelmes számnak szántam, de végül is nem a szerelemről szól. Mint korábban mondtam, volt olyan időszak az életemben, mikor kicsit ellustultam, nem éreztem jól magam a bőrömben. Ez a dal igazából a vágyról és a szenvedélyről szól.

– Műsorvezetőként a közmédia csatornáin, a P@dtársat keresünk, és A szövetség című produkciókban vállaltál szerepet.

– Hiányzott a tévé. Amikor a TV2-n abbahagytam a sorozatot, utána jött a köztévés felkérés. Nagyon élveztem a munkát, remek közegben, sok baráttal, ismerőssel dolgozhattam együtt. Remélem, ez meglátszott a műsorokon is. Megtiszteltetés, hogy a közmédia képernyőin szerepelhetek, olyan szórakoztató műsorok készülnek a csatornán, melyek értéket képviselnek. Nem szívesen mennék alá már egy színvonalnak, jó lenne minél tovább tartani ezt a szintet. Az M1, M2-n készült műsorok egyszerre lendületesek, igényesek, szórakoztatóak, felveszik a versenyt a kereskedelmi tévék kínálatával, nemcsak szöveg a közszolgálat.

– Jó néhány éve az egyik legkeményebb harcművészet, a kempo gyakorlója vagy. Ez a stílus alázatot, kitartást követel. A sport változtatott a munkához, az élethez való hozzáállásodon?

– Szerintem az iskolákban kötelezően kellene harcművészetet oktatni. A kempo teljesen megváltoztatta az életemet. Általa megtapasztaltam, hogy mindent elérhet az ember, ha igazán akarja. Az első alkalommal végigszenvedtem a kétórás edzést, úgy voltam vele, történjen bármi, végigcsinálom. Majd megszakadtam, de hatalmas sikerélmény volt, hogy egyszer sem hagytam abba a gyakorlatokat. Az akaratnak, azóta is hasznát veszem, két hónap alatt tanultam meg kottából eljátszani zongorán a Fényév távolságot.

– Milyen számodra az ideális nő? Információim szerint nálad nincs ilyen, az évek során különböző típusú barátnőid voltak.

– Van nőideálom, az alacsonyabb, vékony, de formás lányok tetszenek leginkább. Igaz, sok különböző típusú barátnőm volt, de az említett karakter mindig visszatérő.

– Érzékeny vagy a társadalmi problémák iránt, sokszor vállalsz karitatív feladatot, önkéntes munkát. Miért fontos ez számodra?

– Annyi baromságot csinál az ember közszereplőként, fontos, hogy értelmes dolgokat is tegyen. A telefonomat azért adták, hogy posztolgassam a Facebookon, hátha többen veszik. Ha termékeket el lehet így adni, akkor miért ne lehetne mozgalmakat támogatni? Az embereket nemcsak a vásárlásra kell rávenni, hanem arra is, hogy vállaljanak önkéntes munkát, érdek nélkül segítsenek másoknak. Magyarországon ezt a munkát sokan még büntetésnek fogják fel, miközben Amerikában tízből hatan, Skandináviában kilencen végeznek ilyen jellegű tevékenységet, építik a közösséget. Ebben van még hová fejlődnünk!

– Ha tíz év múlva beszélgetünk, kit faggatok majd? Egy befutott zenészt, sorozatsztárt, musicalszínészt, esetleg filmszínészt?

– Nem könnyű a válasz. Azt szeretném, ha egy olyan emberrel találkoznál, akit összekötnek egy bizonyos minőséggel. Ha megnézel egy darabot, vagy tévéműsort, meghallgatsz egy zenét, akkor tudod, hogy tőlem olyat kapsz, ami minőség, szórakoztató, megéri a pénzt.

 

 

Átlag: 5