Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fiú az Óperencián túlról

Király Viktor beleszeretett Magyarországba

Balogh Zoltán | 2011.12.22. |
Fiú az Óperencián túlról
Gyorsan kinőtte a Király Linda testvére kategóriát. A Megasztár negyedik sorozatának megnyerésével bizonyította, remekül énekel és mozog, alanyi jogon jár neki a színpad. Király Viktor eddig két lemezt adott ki, a második, Solo címmel megjelent angol nyelvű album több slágergyanús szerzeményt is tartalmaz. Az USA-ban született 27 éves jóképű srácnak komoly esélye van arra, hogy nemzetközi karriert fusson be.

Óriási bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy énekversenyre jelentkezzen. Pláne akkor, ha az illető nővérét az ország egyik legszebb hangú énekesnőjeként tartják számon. Király Viktor nem teketóriázott, bevállalta a megmérettetést, s hosszú hónapok után ő került ki győztesen a versengésből. A hölgyek szimpátiáját már akkor elnyerte, amikor kezébe fogta a mikrofont, énekhangjával pedig széles réteget érintett meg. Nem túl gyakori, de példája azt bizonyítja, hogy egy családban nemcsak egy kiemelkedő tehetség lehet.

 
Az éneklés a szenvedélye
 
- Nem panaszkodhatsz, hogy üres a naptárad. Van olyan nap, amikor két-három fellépésed is van. Igencsak strapásnak tűnik a menet.
 
- Igen, valóban az – ismeri el Király Viktor. – Sokszor hajnalban érek haza, másnap pedig minden kezdődik elölről. Bírom én fizikálisan, de előfordul, hogy úgy kelek, elment a hangom. Ilyenkor iszom a kalciumot, keveset beszélek, imádkozom, hogy túléljem a fellépéseket, s azt tudjam nyújtani, amit elvárnak tőlem. Nehogy panaszkodásnak vedd, semmi pénzért nem cserélném el ezt az életet, egyszerűen imádom! Az éneklés soha nem munka számomra. Abból élek, ami a szenvedélyem.
 
- A zsúfolt programba azért sikerült egy négynapos olaszországi pihenést beiktatnod. Pároddal, Beával utaztál Itáliába. Hogy sikerült a nyaralás?
 
- Nagyon jól! Amilyen kapkodós volt a szervezés, mindössze két nap alatt rendeztünk le mindent, annyira jól sikerültek a kint töltött napok. Voltunk Velencében, de élveztük a mellette lévő tengerpartot is.
 
 
- Jó ideje már annak, együtt vagytok. Nincs vita, a csinos, barna táncos barátnőd csodaszép. Ilyen nőről álmodtál? Mennyit számít a külső és a belső?
 
- Igen, pontosan ilyen barátnőről álmodtam! Aki azt mondja, nem számít a külső, az szerintem nem mond igazat. Valljuk be őszintén, amikor először meglátunk valakit, a külsejére figyelünk fel. Nekem Beával szerencsém van, mert ő az ideálom, és ezt nem azért mondom, mert biztosan olvassa majd a cikket. Imádom a barna hajú, barna bőrű, kicsit latinos lányokat. Amíg nem volt Bea, azon filozofáltam, milyen jó lenne egy táncos barátnő. Csinosak, gyönyörű a testük, hajlékonyak. Szóval, nincs okom panaszra!
 
A család mindenekelőtt!
 
- Utazzunk kicsit vissza az időben. Hogyan érezted magad, amikor a családoddal Magyarországra érkeztetek, mennyire volt nehéz a beilleszkedés?
 
- Bevallom, az első három évben folyamatosan haza akartam menni.
Hiányoztak a barátok, hiányzott Amerika. Ott születtem, ott éltem 16 éves koromig, számomra Magyarország egy idegen világ volt. Sajnos, a mai napig jobban beszélek angolul, mint magyarul, de dolgozom rajta, hogy ez ne így legyen.
A negyedik évben azonban megfordultak a dolgok, beleszerettem az országba, s ez a mai napig tart. Ma már nem kérdés számomra, hogy itt van az otthonom.
 
- Az amerikai embereknél „széria felszerelés” az önmegvalósítás, szinte minden második szavuk az, hogy I’m. Az énekesi szakma is igényel egy egészséges mértékű exhibicionizmust, nálad viszont szerénységet, visszafogottságot, s nagy családszeretetet látok. Össze lehet ezeket egyeztetni?
 
- Ha a családom sikeres, akkor én is az vagyok! Nagyon összetartóak vagyunk,
 
számomra öröm, hogy mindennap találkozhatok a szeretteimmel. Közös céljaink vannak. Nem úgy élünk, hogy mindenki csinálja a saját dolgát, aztán karácsonykor összejövünk. Abban is van igazság, amit az amerikai önmegvalósításról mondtál, ebből rám is ragadt. Persze, hogy sikeres akarok lenni, de számtalan példa volt már rá, hogy a családomat a személyes ambícióim elé helyeztem. Egy csöppet sem bántam meg, ez így van jól.
 
Külföld felé kacsintgat
 
- Szakmázzunk kicsit. Kérlek, röviden mutasd be a két megjelent lemezedet, a Király Viktort és a Solo-t!
 
- Látványos különbség van köztük, az első magyar nyelvű, míg a másodikon csak angol dalok kaptak helyet. Ha valaki meghallgatja a lemezeimet, az megismer, megtudja, milyen vagyok. A Megasztár utáni első lemez még nem annyira fejlett, mint a mostani. Akkor gyerekcipőben jártam, nem voltam biztos benne, milyen stílus felé kellene elindulnom, de azért volt rajta néhány jól sikerült nóta. A Solo sokkal közelebb áll a szívemhez, és nem azért mert angolul éneklem. Teljesen azonosulni tudok a zenei világával, a szövegeit én írtam, abszolút az én gyermekem.
 
- Minőségi munka a Solo című lemez, a két klipp is nagyon rendben van. Van egy helyes srác, aki anyanyelvi szinten beszél angolul, ráadásul jól is énekel. Úgy tűnik, minden adott egy nemzetközi karrier elindításához. Elgondolkodtál már ezen, vagy a pályád elején ne beszéljünk még ilyenekről?
 
Presztízs Magazin
- Abszolút nem korai erről beszélni. 27 éves vagyok, fogy az idő, a popszakmában meg kell ragadni minden lehetőséget. Nem vagyok még öreg, de az furcsán venné ki magát, ha 35 évesen próbálnék nemzetközi karriert kialakítani. Kacsingatok külföld felé és nem azért, mert nem jó itt nekem. Imádok itt élni, de mint te is említetted, két anyanyelvem van. Butaság lenne, ha nem próbálnám meg ezt a lehetőséget kihasználni. Már konkrétumról is beszámolhatok! Van egy New York-i menedzser, aki teljesen beleszeretett a zenémbe. Az asztalra csapott, kijelentette, hogy foglalkozni akar velem.
 
- Ha három év múlva felhívlak, hogy interjút kérjek tőled, el tudlak érni, vagy több asszisztensen keresztül kell egyeztetnünk? Érted, mire gondolok?
 
- Persze – nevet nagyot. – Az száz százalék, ha felhívsz, mindig tudunk beszélgetni, ugyanilyen leszek. Szerény, nem akarok elszállni magamtól. Remélem, azért kell majd az általad említett három asszisztens, hogy beszélni tudjunk, mert az azt jelentené, hogy nagyon sikeres vagyok!
 
- A Presztízs Style nevében sok sikert kívánok céljaid megvalósításához!

 

Átlag: 5