Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megváltozott az ózdi rapper

Majkánál a zene élvez elsőbbséget

Balogh Zoltán | 2012.09.03. |
Majka, presztízs klub
Megváltozott az ózdi rapper
A Belehalok című nótája igazi sláger, Majoros Péter, alias Majka, nagyon beletalált. Nagy ívben tesz az „én nem változtam” imidzsre, persze tudja, honnan jött, ezért nem is akar oda visszakerülni. Az elmúlt tíz évben vezetett tévé-, rádióműsorokat, szerepelt filmben, készített négy albumot. Az életet már nem a korábban rá jellemző, maximális fordulatszámon pörgeti – családot alapított, ám őszintesége, szókimondása semmit nem változott, kerüli a puncsolást.

 

Kitart az angolok mellett

 
– A barátaimmal beszélgettem, amikor szóba került, hogy veled készítek interjút. Egyikük a Dopeman elleni sztárbokszodat emlegette fel, más a Belehalok című nótádat kezdte dúdolni, de volt, aki csinos kedvesedre irigykedett. Senkinek nem jutott eszébe a tíz évvel ezelőtti valósághős, ez lekopott rólad.
 
– Hát, igen, eltelt azóta egy-két év – mereng el Majka. – Azt hiszem, tettem érte, hogy ma már ne a Való Világról jussak az emberek eszébe. Normális becenevem is volt, így nem lettem VV-Majka. Egyébként azt sem bánom, ha a Való Világgal azonosítanak, onnan indultam.
 
– A bokszban való jártasságodról már esett szó, nem titok, kedveled a keményebb műfajt, gyermekkori jó barátod, az ózdi Beszterczei Móric az egyik legjobb magyar ketrecharc-fighter. A futball is toplistás nálad, ismert az Újpesthez való vonzódásod. Most azonban nem a lilákról, hanem a nemrég befejeződött futball Eb-ről kérdeznélek: hogy tetszett a torna, kinek szurkoltál?
 
Presztízs Magazin
– Én mindig az angoloknak szurkolok! Nem nagyon tetszett az Eb, két-három igazán jó derbi volt, a többi felejthető. Elszomorító számomra, hogy az angolok 15 éve nem tudnak egy olyan brigádot összehozni, aki egy kicsit is megszorongatná az élmezőnyt. Ettől függetlenül, én kitartok mellettük.
 
– Egy másik sport, a póker. Mint a magyar kártyás társadalom közismert figuráját kérdezlek, mit szólsz Koroknai András teljesítményéhez? A srác bejutott a Las Vegas-i WSOP Main Event világbajnokság főversenyének döntőjébe, legrosszabb esetben is 754 798 dollárral áll fel az asztaltól, de ha összejön a végső győzelem, 8 527 982 dollárt tehet zsebre.
 
– Kikérem magamnak – érkezik a tipikus Majkás szófordulat – annyira örülök neki! Hihetetlen szerencsefaktorral játszik, csak kevés ilyen pali van a világon. Évente tíz versenyen vesz részt, s abból az egyiken bejut a döntőbe. Az egy-másfél hónapos Las Vegas-i session alatt az emberek, akik a kártyából élnek, lejátszanak 30-35 versenyt, rászánnak 50-100 ezer dollárt. Ennyit fektetnek be, hogy valamennyi visszajöjjön. Kori kiment Las Vegasba, elindult egy versenyen, az nem jött össze, a másodikon pedig 6500 emberből bejutott a döntőbe. Nagyon nagy forma, drukkolok neki!
 

Robbant a Belehalok

 
– Nagyon eltaláltad a Belehalok című nótádat, a Youtube-on 10 milliós letöltésnél tart. Ez brutális szám egy magyar nyelvű dalnál.
 
– Hál’ isten valóban óriási őrület van a nóta körül, három hónap alatt értünk el ennyi letöltést, három napig mi voltunk a legnézettebbek a Youtube-on.
 
– Ez egy olyan nóta, amivel sokan tudnak azonosulni, egy-két sör után üvöltve lehet a kocsmában énekelni.
 
– Abszolút, arra készült – nevet.
 
– Kis üröm is vegyül az örömbe, a legnagyobb kereskedelmi rádiók nem igazán favorizálják a dalt…
 
– A nagy rádiók, ahonnan a pénz jön, valóban nem nagyon játsszák, kivétel a közszolgálati MR2 Petőfi. A NeoFM-nél nulla a lejátszás, de míg ezt egy közszolgálati rádión számon lehetne kérni, egy kereskedelmi adóval szemben nem sokat lehet tenni. Úgy hiszem, ez a saját hiányosságuk, ha nekik nem jó egy olyan dal, amit tíz millióan töltöttek le, akkor az a rádió annyit ér.
 
– A Belehalok így is éli a maga életét, úgy hallottam, októberig minden péntek, szombat, vasárnapod le van kötve, Záhonytól Szombathelyig várnak fellépésekre.
 
– Ez nagyon jólesik nekünk! Csak egy baj van, hogy azok az emberek kapják
Presztízs Magazin
meg azt a pénzt, amit a kis rádiók befizetnek, akiknek a dalait a nagy rádiók játsszák. Engem ez nagyon bosszant.
 
– Egy előadó népszerűségét jól jelzi, ha paródia készül róla. Két millióan töltötték le PamKutya által készített Belehalok „átiratot”. Gondolom, láttad a klipet. Mi volt a reakció, van sértődés?
 
– Ááá, dehogy! Sőt, örülök, ha valaki foglalkozik velünk, hiszen a nótánkat népszerűsíti.
 
– Idéznék a slágerből: „De megváltozott a világ, én is megváltoztam... ENNYI!”. Sokan azt szajkózzák, hogy ők nem változtak, ugyanazok maradtak, akik voltak.
 
– Ugyan, ki az a hülye, aki ugyanaz marad? Nagyon jó a „nem változom, nem felejtem el, honnan jöttem” imidzsnek. Én sem felejtem el honnan jöttem, ezért nem is akarok oda soha visszakerülni.
 
– Tudom, nem túl eredeti a kérdés: lehet még egyszer egy ilyen sikeres nótát összehozni?
 
– Valóban ritkán tud az ember ilyen nótát írni, még a legnagyobbaknak is csak kevésszer jön össze. De azon vagyunk, hogy legalább kétévente összehozzunk egy hasonlót. Bízom benne, sikerül.
 
– Több lemezt készítettél, szerepeltél filmben, vezettél televízió-, rádióműsorokat. Hogyan fogadott a művészvilág, a zenészek, színészek?
 
– Igazából lesza..m, mennyire fogadnak be. A színészeké és a zenészeké olyan gőgös szakma, ahol sok a paraszt, de legalább annyi a jó arc is. Aki tisztában van a saját tehetségével, az vagy jó srác, vagy nagyon fenn hordja az orrát. Aki viszont tehetségtelen, az meg mind f…kalap. Szóval nem is igazán tudok arról mit mondani, hogyan fogadtak be. Soha nem érdekelt. Akikkel azonban együtt dolgoztam, zenészekkel, színészekkel, nem volt velük problémám. De rendszeresen van olyan élményem a két szakma képviselőivel, ami a mai napig felháborít. Nem tudom, mit képzelnek magukról egyesek, a „nagy” színészek, óriási sztárnak tartják magukat, de a határon túl már nem ismerik őket, nem érnek semmit.
 

Csak a zene

 
– Beszéljünk kellemesebb témáról! Novemberben kedvesed, Hajnalka világra hozta gyermeketeket, Mariánt. Hogyan éled meg az apaságot?
 
Presztízs Magazin
– A fiam most kezd abba a stádiumba érni, hogy már én is tudom élvezni a jelenlétét. Fél évig nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, ő az én kis klónom, imádom!
 
– Terveztek esküvőt Hajnalkával?
 
– Jó kérdés… Az a baj, hogy rengetegbe kerül egy esküvő, úgy döntöttünk, azt a pénzt inkább másra költjük.
 
– Kialakult stílusod van, úgy veszem észre, annyit „veszel fel” a trendekből, amennyit jónak látsz.
 
– Világéletemben szerettem öltözködni, jó cuccokban járni. Figyelem a divatot, de csak azt veszem fel, amiben jól érzem magam. Nem akarok nagyképűnek tűnni, szerencsés alkat vagyok, olyan, akin jól állnak a ruhák. De figyelek is az én kis alakomra. Gyűlölöm a méregdrága, márkás ruhákat, nem is venném fel őket, egy árából akár egy raklap jó minőségű, kényelmes ruhát vehetek.
 
– Az a hír járta rólad, hogy olykor akadnak gondok a szíveddel. Hogy vagy most?
 
– Köszönöm, jól. Most hajtunk keményen, ilyenkor persze előjönnek azok a gondok, amiket nem szeretnék. Az azonban sokat segít, hogy letettem a cigit, sokkal jobban érzem így magam. Csak akkor gyújtok rá, ha iszom – nevet.
 
– Zene, film, műsorvezetés, több fronton kipróbáltad magad. Most mi élvez prioritást?
 
– Csak a zene van, ez most teljes embert igényel. Nyár végén az egyik csatornánál van egy műsorlehetőség, de erről még nem mondhatok többet. A tévé amúgy is egy bizonytalan dolog, gyűlölöm a tévéhez hasonló munkahelyeket, ahol kedden nem tudhatod, szerdán mi lesz veled. Nem tudok bizonytalanságban élni. Nagyon jó, hogy a zenében megteremtettük azt a biztonságot, ami elég ahhoz, hogy ha hétvégén elvégzem a munkát, hét közben nyugodtan hátradőlhetek, s a családommal lehetek.
 
– Az ózdi csibészből tíz év alatt pesti családapa lett. Mit szólnál a következő jövőképhez: 25 év múlva Marián fiad gyermekét lovagoltatod a térdeden egy budai családi ház kertjében.
 
– Nagyon jól hangzik, csak ne Budán! Nem bírom őket, de ők sem engem!
Még nincs értékelve