Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Mindenkinek megvan a saját útja”

Szekeres Nóra megtanulta, nem lehet mindent egyszerre

Balogh Renáta | 2011.04.04. |
„Mindenkinek megvan a saját útja”
Szekeres Nóra egy egész ország szeme láttára cseperedett fel a Kölyökidőben. Népszerűsége ellenére, mégsem a színészetet választotta, de később rájött, nem harcolhat a sorsa ellen, a médiában a helye. Nóra időközben Noa és Milu boldog anyukája lett. Megtalálta az egyensúlyt a munka és a gyereknevelés között, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy kislánya is elkísérte a Presztízs Style-interjúra és fotózásra. A szőke kishölgy pontosan úgy néz ki, mint annak idején az anyukája, csupán annyi a különbség, hogy Noa a citromnak, Nóri pedig a csokinak nem tud ellenállni.

- Eltűntél a főműsoridős tévéadásokból. Tudatosan alakítottad így az életed?
 
- Egyszerűen csak így alakult. A print time-os műsorok mindig rövid időre szólnak, tíz hétig megy, aztán vége. Semmiképp nem jelent állandóságot az ember életében. A magazin jellegű műsorok viszont igen, szerencsére a negyedik Megasztár óta folyamatosan van munkám, a TV2-n én vezetem a Babavilágot.
 
- A Kölyökidőben tűntél fel, hogyan emlékszel vissza erre az időszakra? Kikkel tartod a kapcsolatot a régi csapatból?
 
- Nagyon pozitív emlékeim vannak. Nekem a Kölyökidő a gyerekkorom, igazából ez volt az origója az életemben mindennek. A társasággal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, ez egy összecsiszolódott bagázs. Sokkal több a barátságnál az, ami köztünk van. A hétvégén is volt egy közös bulink.
 
- Szerinted a mai fiataloknak lenne igényük egy ilyen műsorra?
 
Presztízs Magazin
- Fogékonyak lennének rá, szerintem ez a műfaj érdekelné őket, csak az a baj, hogy senki nem fektet be egy ilyen műsorba. Nem hoz vissza annyi pénzt, kereskedelmi szempontból nem éri meg. Abban az időben volt erre lehetőség, de kellett hozzá egy olyan ember is, aki ezt a műsort abszolút a szívügyének tekintette. Takács Verának ez volt az élete. Szerkesztette, írta, rendezte, s közben ő volt a pszichológusunk. Kitűnő pedagógusnak kellett lenni ehhez az egész sztorihoz, Vera pedig tudott a nagyon különböző gyerekek nyelvén beszélni. A Kölyökidő mindenféle szegmensét megmutatta a társadalomnak.
 
- Nem fordult meg a fejedben, hogy színésznő legyél? Soha nem akartál a színművészetire jelentkezni?
 
- Annyira természetes volt a Kölyökidő, hogy játékként fogtam fel. Inkább mindig másoknak fordult meg a fejében, hogy miért nem a színművészetire jelentkezem. Adná magát a dolog, de a családom részéről az volt a presszió, hogy ne legyek színésznő. Biztonsági okokból nem akarták, hogy erre alapozzak. Attól, hogy valaki fiatalon elkezdi a színészkedést, az még nem azt jelenti, hogy a későbbiekben is azzal fog foglalkozni. Az idő rácáfolt erre a tézisre, a kilencven százaléka azoknak az embereknek, akik akkor ott voltak, most is a médiában dolgoznak, vagy színészek. Bármennyire harcoltunk ellene, mégis így alakult. Én is elkezdtem közgazdásznak tanulni, és később olasz nyelvtanár lettem. Most is akármibe belekezdhetnék, de a tévé itt van nekem anélkül, hogy komoly erőfeszítésembe kerülne. Hiszek benne, hogy minden embernek saját útja van, és a legjobb, ha még tudattalan állapotodban odaraknak.
 
- Dolgoztál olasztanárként?
 
- Sose dolgoztam még tanárként, az összes tanítási tapasztalatom annyi,
Presztízs Magazin
amikor gyakorlaton oktattam. De ki tudja, még bármi lehet.
 
- A jogi karra is felvettek.
 
- Igen, de végül nem mentem el. Nem tudtam volna száz százalékosan beleadni magam. A srácok még kicsik voltak, de ettől függetlenül úgy voltam vele, hogy elkezdem. Aztán közbejött a műsor, ha bejön egy Favorit, vagy egy Megasztár, akkor ott kell lenned 0-24-ig. A gyerekek sokkal fontosabbak annál, minthogy ők érezzék meg ennek a hátrányát. Meg kellett tanulnom, hogy nem lehet mindent egyszerre, pedig én mindig mindent egyszerre akarok. De be kell látnom, hogy vannak korlátok, és azt tiszteletben kell tartanom, mert különben kicsinálom saját magam.
 
- Milyen közös programokat szoktatok szervezni a Miluval és Noával?
 
- Nagyon szeretünk utazni, megismerni más kultúrákat. Legutóbb a Várba, a Labirintusba látogattunk el, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy fedezze fel. Egyszerűen zseniális, van kút, amiből bor folyik, panoptikum, barlangrajzok. Sokszor szembesülök vele, hogy hiába vagyunk budapestiek, a legjobb helyeket nem ismerjük.
 
- Vannak alapelveid a gyereknevelésben, vagy liberálisan működnek a dolgok?
 
- Néha a gyerekeim azt mondják, szigorú vagyok, pedig nincsenek nagy elvárásaim. Vannak dolgok azonban, amikben nem engedek. Arra törekszem, hogy jóban legyünk. A problémákat próbáljuk megoldani, mindent megbeszélünk, mindenki elmondhatja a véleményét, szerintem ez a legfontosabb.
 
- A gyerekek örököltek valamit a szereplési vágyadból?
 
Presztízs Magazin
- Az apukájuk operatőr, így imádnak kisfilmeteket készíteni. Milu szerepelni szeret, ha ő fogja a kamerát, abból egy katyvasz lesz, nincs egy egyenes kép, mert mindig bohóckodik és nevetgél. Noa ezekben ügyesebb.
 
- A megjelenéseden látszik, hogy követed a trendet. Kik a kedvenc divattervezőid?
 
- Imádom a USE-t, nagyon közel áll hozzám a stílusuk. A gyerekeimnek a H&M-ben és a Zara-ban szoktam vásárolni. Az egyszerű, letisztult vonalakat kedvelem, általában a tervezőktől csak egy-egy darab fog meg. Nem ragaszkodom görcsösen egy divatikonhoz, nem vagyok egy márkaőrült. Ami megtetszik, azt megveszem, nekem mindegy, mi van a címkén, nem a brandre megyek rá, de az tény és való, hogy a márka magával hozza a minőséget. Ha megfogsz egy anyagot, érzed, hogy jó vagy nem. Akármilyen szép lehet egy pulcsi, ha szúrós soha nem fogom felvenni.
 
- Milyen szépségápolási fortélyaid vannak?
 
- Nagyon szeretem a tisztaságot, persze a gyerekek ezért folyton szekíroznak. A sok festékben nem hiszek, az a lényeg, hogy az alap dolgok rendben legyenek. A higiénia számomra nagyon fontos, mindig ügyelek a friss megjelenésre, a tiszta körmökre, az ápolt hajra. Nem kell, hogy szuperül legyen valaki felöltözve, a tisztaság a lényeg. Alapvető lenne, de sajnos ezt sok ember félvállról veszi.
 
- Mivel tartod fitten magad?
 
- Elkezdtem rendesen sportolni, eddig mindig csak belekezdtem, és abba is
Presztízs Magazin
hagytam, most azon vagyok, hogy kitartó legyek. A body art és a pilates szerintem zseniális, de most életemben először kipróbáltam a személyi edzőt, és azt kell mondjam, eddig ez a leghatásosabb. Tudod mi a kényes területed, azt elmondod, és két hónap után látod az eredményt. Érdemes rááldozni az időt, és kipróbálni, mert egy jó edzésterv csodákra képes. Az otthoni tornázásban nem hiszek, azt nem nekem találták ki.
 
- Mire ügyelsz az étrendednél?
 
- Azt vallom, amit kívánsz, azt meg kell enni. Az újévi fogadalmam az volt, hogy nem eszek többet csokit. Aztán jött egy születésnap és benyomtam egy egész csoki-tortát, itt meg is tört a fogadalmam, de most már igyekszem az ésszerűség határait betartani. Ez a gyenge pontom, a lányomé pedig a citrom.
 
- Ha lehetőséged lenne egy saját műsor készítésére, miről szólna?
 
- Nagyon szerettem volna egy utazós műsort készíteni, emellett van egy nagy vágyam, de az inkább dokumentum jellegű lenne. A különböző nemzetiségű emberek életét mutatnám be, ezen belül pedig a nők sorsát a világon. Kíváncsi vagyok rá, hogyan élnek, miben különbözik a helyzetünk, miben hasonlítunk, és hogy ők hogyan élik meg az anyaságot.

Átlag: 5